Cele mai citite
 


Vaslui: Primele două cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivelul judeţului Vaslui au fost confirmate, marţi, primele două cazuri de gripă nouă. Este vorba despre două persoane, tată şi fiu, în vârstă de 53 şi, respectiv, 23 de ani, din municipiul Bârlad. Tânărul este student la Iaşi.
Începând cu data de 1 noiembrie, cei au fost izolaţi în secţia boli infecţioase a Spitalului Municipal Bârlad şi de pe 2 noiembrie au solicitat izolarea la domiciliu. Tratamentul va fi asigurat de Clinica de Boli Infecţioase Iaşi.

Autorităţile sanitare au demarat ancheta epidemiologică în familia celor doi, contacţii urmând să fie izolaţi.

'Au fost confirmate două cazuri în Bârlad, situaţia este sub control şi urmează să fie luate toate măsurile pentru izolarea membrilor familiei', a declarat prefectul judeţului Vaslui, Ciprian Iftimoaei.

Acesta a convocat pentru miercuri Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili măsurile care vor fi luate în vederea prevenirii apariţiei şi răspândirii gripei noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Vaslui: Anchetă la SJU în cazul unei femei trimise acasă cu sarcina oprită din evoluţie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă după ce o femeie a reclamat faptul că a fost trimisă acasă de un medic ginecolog din spital, deşi avea un act medical doveditor, eliberat de o clinică privată, potrivit căruia sarcina sa era oprită din evoluţie.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Iaşi: Anchetă internă la spital după ce părinţii au aflat la cinci zile că le-a murit bebeluşul Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce părinţii unui nou născut au reclamat că au fost informaţi abia după cinci zile de moartea acestuia.
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.
Vaslui: Anchetă la Spitalul Judeţean după ce un făt care trebuia supus examenului medico-legal a dispărut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă, după ce un făt de 21 de săptămâni, care trebuia supus unui examen medico-legal nu a mai fost găsit în Secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii sanitare, fiind cel mai probabil aruncat ca deşeu biologic.