Cele mai citite
 


Suceava: Bani mai mulţi pentru analize medicale
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Finanţarea asistenţei medicale paraclinice în judeţ a fost suplimentată cu 600.000 de lei, pentru ultimele 2 luni ale acestui an, din care 200.000 de lei credite bugetare şi 400.000 de lei credite de angajament.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat, marţi, că suma suplimentată reprezintă o creştere cu 70% a fondurilor alocate iniţial acestui tip de asistenţă medicală, pentru trimestrul IV.

Sumele suplimentate au fost distribuite, în principal, laboratoarelor de radiologie şi imagistică având în vedere că se previzionează o adresabilitate crescută către acestea în contextul pandemiei de gripă.

Astfel, au fost alocate laboratoarelor de radiologie şi imagistică sume în valoare totală de 400.000 de lei, iar laboratoarelor de analize medicale sume în valoare totală de 200.000 de lei.

Iordăchel a precizat că toţi furnizorii de servicii paraclinice aflaţi în contract cu CJAS pot utiliza, în funcţie de necesităţi, sumele alocate la nivel de trimestru şi nu ar trebui să existe disfuncţionalităţi în asigurarea acestui tip de asistenţă medicală.

Sumele au fost repartizate pe aceleaşi criterii în funcţie de care au fost finanţate şi contractele iniţiale, respectiv în funcţie de punctajul fiecărui furnizor.

Potrivit lui Iordăchel, un număr mic de furnizori nu au primit suplimentări deoarece numărul de servicii pe care ar fi trebuit să-l presteze în urma suplimentării contractelor ar fi depăşit numărul maxim de servicii ofertate prin contract.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Bugetul pentru servicii medicale contractate, cu 18,88% mai mare faţă de anul trecut Bugetul total pentru servicii medicale, dispozitive medicale şi medicamente din acest an este cu 18,88% mai mare faţă de cel alocat la contractare pentru anul 2015, a declarat presei, marţi, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristi Bleorţu, după finalizarea procesului de contractare...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Suceava: CJAS nu are buget pentru medicina dentară Directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Elena Băişanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o coordonează nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bugetul pentru anul 2013, pentru toate tipurile de asistenta...
Suceava: Bugetele alocate de CJAS spitalelor, mai mari decât cele de anul trecut Bugetul alocat în anul 2014, în Suceava, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale este în valoare de 327.700.900 lei, cu 6,37% mai mare decât cel iniţial pentru anul 2013, a declarat, joi, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Băişanu.
Suceava: Bugetul CJAS e cu 10% mai mare ca anul trecut şi acoperă întregul necesar pe 2013 Bugetul pentru judeţul Suceava alocat, în 2013, de CNAS, pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale ste cu 10% mai mare decât în anul precedent, respectiv 365 de milioane lei, după suplimentările din cursul anului, a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Suceava, Anda Sălăgean.
Comunicat de presă - Guvern COMUNICAT DE PRESÃ