Cele mai citite
 


Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Victima este o femeie în vârstă de peste 50 de ani, suferindă de o maladie cronică. Ea a fost spitalizată vinerea trecută, iar starea sa a fost calificată luni de medici drept 'gravă'.

'Decesul a fost provocat de complicaţii ale maladiei sale cronice, din cauza infecţiei cu virusul gripei porcine', a indicat un purtător de cuvânt al spitalului din Ljubljana .

Potrivit presei locale, alte patru persoane care prezintă simptome de gripă nouă sunt spitalizate în prezent.

Luni, autorităţile sanitare slovene au început o campanie de vaccinare voluntară împotriva gripei A(H1N1), acordând prioritate bolnavilor cronici. Guvernul a comandat 1,3 milioane de doze de vaccin pentru cele două milioane de locuitori ai ţării.

În Serbia, ministrul educaţiei Zarko Obradovic a decis prelungirea cu două zile, până la 11 noiembrie, a vacanţei şcolare ce va începe joi, din cauza creşterii numărului de infectări cu virusul nou. Măsura este menită să stopeze propagarea epidemiei de gripă, a explicat oficialul.

Treizeci şi cinci de cazuri noi de infectare cu virusului A(H1N1) au fost înregistrate în ultimele zile în Serbia, ridicând la 169 numărul persoanelor contaminate. Numeroase cazuri au fost depistate la copii de vârstă şcolară, iar la Belgrad un liceu militar a fost închis din cauza epidemiei. Un prim deces cauzat de virusul A(H1N1) a fost înregistrat în Serbia în octombrie.

Potrivit bilanţului dat publicităţii de OMS la 30 octombrie, numărul deceselor provocate de gripa nouă a ajuns la 5.700, o creştere cu 700 (14 procente) în decurs de o săptămână.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Primul caz mortal de gripă A H1N1 în Cipru Ciprul a înregistrat primul caz mortal de gripă A H1N1, fiind vorba de o fetiţă de cinci luni, decedată la Nicosia din cauza unor complicaţii neurologice, a anunţat marţi Ministerul cipriot al Sănătăţii, transmite AFP.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Primul deces provocat de virusul H1N1 în Elveţia Un prim deces provocat de virusul H1N1 a fost înregistrat în Elveţia, unde pandemia de gripă nouă s-a extins în ultimele zile, a anunţat miercuri Ministerul elveţian al Sănătăţii, potrivit AFP.