Cele mai citite
 


Boc: Statul are la dispoziţie mijloacele pentru a gestiona situaţia îmbolnăvirilor cu virusul gripei noi
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Oradea, că statul are la dispoziţie mijloacele necesare pentru a gestiona situaţia îmbolnăvirilor cu virusul gripei noi, un avantaj semnificativ fiind producerea vaccinului în ţară, la Institutul Cantacuzino.
''Cel mai important este ca oamenii să-şi păstreze calmul, fiecare dintre noi să fie propriul agent antigripă prin măsurile de protecţie şi de igienă elementară. Statul are la dispoziţie mecanismele prin care să-i protejeze pe români de ceea ce se întâmplă cu gripă nouă, în Europa şi în lume'', a spus Emil Boc.

Primul ministru a precizat că măsurile cuprinse în protocolul antigripă sunt în grafic, fiind luate încă din luna aprilie, iar luni a fost convocat, din nou, comitetul care se ocupă de gestionarea gripei noi.

Premierul a ţinut să asigure ziariştii şi populaţia că există peste un milion de doze de vaccin care vor fi aplicate din 26 noiembrie, potrivit procedurilor avizate de OMS şi de Ministerul Sănătăţii, începând cu persoanele cele mai expuse.

''Marele noroc al României este că la Institutul Cantacuzino avem posibilitatea de a produce în continuare vaccinul antigripal, un vaccin de calitate şi la un preţ poate de zece ori mai mic decât dacă l-am fi achiziţionat din UE, astfel încât românii să fie în siguranţă, atât cât se poate în vremurile acestea şi să ne asigurăm că această gripă nu va căpăta proporţii ci va rămâne, aşa cum este acum, în limite controlabile'', a declarat Emil Boc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
UPDATE Guvernul a decis dublarea numărului de doze de vaccin antigripal Guvernul a decis, miercuri, dublarea numărului de doze de vaccin împotriva gripei noi produs la Institutul 'Cantacuzino', a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Executivului.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.