Cele mai citite
 


Gripa nouă: al cincilea deces în Ungaria
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ungaria a înregistrat al cincilea deces legat de virusul A(H1N1), victima fiind un adolescent în vârstă de 15 ani, care a încetat din viaţă într-un spital din Szolnok, în centrul ţării, a anunţat marţi ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, citat de MTI şi AFP.
Adolescentul fusese diagnosticat cu gripă A(H1N1) şi prezenta mai mulţi factori de risc.

Rezultatele autopsiei care vor arăta dacă decesul a fost cauzat de gripa nouă sunt aşteptate joi, a indicat ministrul.

Precedentele cazuri mortale de infectare cu virusul A(H1N1) au fost înregistrate în lunile iulie, septembrie şi octombrie.

Guvernul de la Budapesta a lansat în octombrie o campanie de vaccinare voluntară, dar populaţia se arată reticentă. Deocamdată, numai 3% dintre locuitori au fost injectaţi cu vaccinul antigripal. Premierul Gordon Bajnai a ţinut să dea marţi un exemplu personal, fiind vaccinat împotriva gripei A(H1N1).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Ungaria: Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire Epidemia de gripă nouă îşi încetineşte ritmul de răspândire pe teritoriul Ungariei, a declarat miercuri ministrul sănătăţii, Tamas Szekely, audiat de comisia parlamentară de resort, informează MTI.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministrul Sănătăţii s-a vaccinat împotriva gripei noi Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, s-a vaccinat luni, la Academia Europeană HIV/SIDA împotriva gripei noi.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...