Cele mai citite
 


Dolj: Un copil de trei luni a contactat gripa AH1N1
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În oraşul doljean Filiaşi au fost confirmate marţi după-amiază alte două noi cazuri de gripă AH1N1, unul fiind la o fetiţă de numai 3 luni.
Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, numărul cazurilor din focarul de la Filiaşi a ajuns la 18, cei mai mulţi fiind elevi de la Şcoala generală din localitate şi trei cadre didactice.

La Filiaşi, primele două cazuri au fost confirmate vineri, 30 noiembrie, la un elev şi o elevă de clasa a VI-a. Alte cinci cazuri au fost confirmate duminică, 1 noiembrie, la trei elevi din trei clase a V-a. Tot în focarul de la Filiaşi au mai fost confirmaţi ca pozitivi încă doi contacţi familiali, fiind vorba de mama fetiţei de clasa a VI-a şi, respectiv, fratele băiatului din clasa a VI-a. Ultimul caz de la Filiaşi confirmat pozitiv, luni, cu AH1N1 este al uni profesor de la aceeaşi şcoală generală.

Şcoala generală din Filiaşi a fost închisă temporar, iar ancheta epidemiologică a DSP Dolj continuă, ceilalţi contacţi aflaţi la domiciliu fiind strict monitorizaţi zilnic de medicii de familie pe listele cărora sunt înscrişi.

După ce două asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost depistate pozitiv cu virusul AH1N1, în toate spitalele din judeţ s-a instituit carantina, iar ancheta epidemiologică continuă şi aici pentru identificarea tuturor contacţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Două decese şi 75 de noi cazuri de gripă AH1N1, în ultimele 24 de ore Două decese şi 75 de noi cazuri de gripa AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, vineri, în judeţul Buzău, din cele 46 de suspiciuni existente.
Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
MS: Cinci cazuri de gripă AH1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 2 feb /Agerpres/ - Cinci noi cazuri de gripă cu virus AH1N1 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.