Cele mai citite
 


Gripă porcină: Crucea Roşie ungară trimite un ajutor de urgenţă Ucrainei
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie ungară a oferit marţi 40.000 de măşti medicinale şi medicamente ambasadei ucrainene de la Budapesta, ca parte a eforturilor de limitare a epidemiei de gripă din ţara vecină, relatează MTI.
Ajutorul medical va fi trimis în regiunea subcarpatică a Ucrainei de la Graniţa cu Ungaria în primele ore ale dimineţii de miercuri. Tratamentele pentru febră şi antibioticele trimise de autorităţile ungare valorează 3 milioane de forinţi (11.000 de euro). Un al doilea transport de ajutoare ar putea fi donat de Crucea Roşie ungară înspre sfârşitul săptămânii în curs.

Potrivit datelor Ministerului ucrainean al Sănătăţii, s-au îmbolnăvit de gripă peste 250.000 de ucraineni, din care luni erau spitalizaţi 15.000. Virusul gripei a fost legat de moartea a 71 de bolnavi. Prezenţa virusului H1N1 a fost detectat în 14 cazuri, din care trei au fost fatale.

Ambasadorul ucrainean a mulţumit părţii ungare pentru răspunsul rapid la cererea de ajutor a preşedintelui Viktor Iuşcenko.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română oferă sprijin MS în contextul gripei cu virus A H1N1 Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii a activat deja, la nivel global, planul de acţiune în caz de pandemie.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Satu Mare: Suspiciunea de gripă porcină nu se confirmă, anunţă DSP Bărbatul internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare cu suspiciune de gripă porcină va fi externat miercuri, analizeze de laborator infirmând existenţa acestui virus.
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Noua gripă - tehnologie politică în Ucraina În Ucraina, gripa porcină a devenit tehnologie politică. Dacă pe valul unei alte boli Viktor Iuşcenko a devenit preşedinte al ţării, pe culmile celei de-a doua el şi-ar putea prelungi şi păstra puterea. Pentru prima dată în cei cinci ani de preşedinţie, Iuşcenko are şansa reală să proclame starea de...