Cele mai citite
 


Tratament pentru supraponderali
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Comisia Europeană a aprobat, pentru prima dată, un produs pentru scăderea în greutate care se eliberează fără prescripţie medicală. Autorizaţia de punere pe piaţă aprobată la nivel central face ca GSK să poată introduce Alli în toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.

Produsul este destinat adulţilor cu un Indice de Masă Corporală de 28 kg/m2 sau peste această valoare. Medicamentul urmează să fie lansat în următoarele luni.

Manfred Scheske, preşedintele GSK Consumer Healthcare Europe, a declarat: 'Alli a ajutat milioane de consumatori din Statele Unite să scadă în greutate treptat şi constant şi, în acelaşi timp, să adopte un stil de viaţă sănătos. Suntem extrem de încântaţi că ni s-a oferit şansa de a obţine un succes asemănător şi în Europa. În curând vom introduce Alli în farmacii la nivelul întregii Uniuni Europene'.
,,Primirea acestei autorizaţii reprezintă un moment extrem de important pentru viitorii consumatori din România. Aici, ca peste tot în lume, există o problemă majoră de sănătate publică - obezitatea. Cu ajutorul Alli venim în ajutorul celor care îşi doresc să slăbească şi să adopte un stil de viaţă echilibrat', a declarat Adrian Samson, General Manager GlaxoSmithKline Consumer Healthcare România.
Studiile clinice au arătat că Alli, în combinaţie cu o dietă redusă caloric, cu aport redus de grăsimi, poate ajuta la pierderea cu 50% mai mult în greutate decât dacă s-ar ţine numai dietă.
Astfel, dacă cineva ar pierde două kilograme doar după o dietă, cu ajutorul Alli poate pierde încă un kilogram în plus. Produsul acţionează prin blocarea absorbţiei în organism a unei părţi din grăsimea existentă în alimentele ingerate care altfel s-ar transforma în kilograme în plus.
Profesorul Stephan Jacob, expert european de marcă în domeniul obezităţii de la Institutul Cardio-Metabolic din Germania, a declarat: 'Cercetările au arătat că, anual, consumatorii cheltuie milioane de euro pe diete capricioase, 'pilule miraculoase' ineficiente şi suplimente alimentare pentru scăderea în greutate, potenţial nesigure şi, adesea, fără o susţinere ştiinţifică. Oferind acces la un produs disponibil fără prescripţie medicală, consumatorii pot opta pentru o terapie care îi poate sprijini în lupta cu kilogramele. Pentru mulţi, scăderea în greutate poate deveni motorul îmbunătăţirii stării generale de sănătate şi a respectului de sine'. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Succesul discutabil al pilulei 'minune' Alli contra obezităţii Comercializată în Franţa din 6 mai 2009 de către GlaxoSmithKline (GSK), printr-o mare campanie publicitară, pilula Alli de slăbit a devenit în mai puţin de un an unul din cele mai vândute medicamente procurate fără prescripţie medicală. Disponibile de doi ani în Statele Unite, aceste capsule gelatinoase...
Grăsimile din zona abdomenului, periculoase pentru sănătate şi inestetice Rezultatele unui nou studiu, măsurate cu echipamente de imagistică prin rezonanţă magnetică de ultimă generaţie, arată că administrarea capsulelor alli? (orlistat 60 mg), în asociere cu un regim alimentar hipocaloric cu un conţinut redus de lipide, poate conduce atât la reducerea semnificativă a greutăţii...
Noi terapii pentru slăbit Sănătatea depinde, în mare măsură, de obiceiurile şi deprinderile care formează stilul nostru de viaţă, susţin specialiştii nutriţionişti.
Obezitatea infantila – un pericol cu greutate ce poate fi mostenit Considerata “boala secolului modern”, obezitatea a devenit in ultimii ani un pericol tot mai pronuntat, “castigand“ din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii statutul de boala incurabila. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, dintre acestia cel putin 300...
REDUCEREA EXCESULUI DE GREUTATE SI A OBEZITATII Excesul ponderal si obezitatea reprezinta acumularea in exces de grasimi la nivelul organismului uman. Si excesul de greutate, si obezitatea prezinta un risc pentru sanatate, acestia fiind factori majori de risc pentru o serie de boli cronice: diabetul zaharat tip 2, bolile cardiovasculare, cancerul...
Stresul creşte proporţia de 'grăsime brună' care arde caloriile Stresul ar putea creşte proporţia aşa-numitei 'grăsimi brune' capabilă să ardă ţesutul adipos alb asociat excesului de greutate, la persoanele cu obezitate şi la cele cu un stil de viaţă sedentar, conform unui studiu britanic publicat în revista 'Experimental Physiology', citat de revista online ladepeche...