Cele mai citite
 


Gorj: Carantină şi la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Târgu Jiu a intrat, marţi, în carantină prin instituirea măsurilor de triaj al pacienţilor afectaţi de viroze şi amenajarea a două saloane speciale în secţia de Boli Infecţioase a instituţiei pentru internarea eventualilor bolnavi de gripă nouă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, medicul Constantin Pălivan.
Potrivit acestuia, tot personalul din spital va purta măşti de protecţie, iar la intrare în instituţie vor fi amplasate covoraşe speciale pe care se va pune dezinfectant.

'Toată lumea, cel mai probabil şi pacienţii, va purta mască de protecţie, iar la intrările în spital vor fi puse covoraşe speciale pe care se va turna dezinfectant autorizat de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, în unităţile de primiri urgenţe şi în camerele de gardă se va face triaj la absolut orice infecţie de căi respiratorii sau de viroze, iar la secţia de Boli Infecţioase sunt deja pregătite două saloane pentru eventualii pacienţi. Sperăm să nu fie cazul, dar dacă gripa nouă a ajuns la Filiaşi, este foarte probabil că în zilele următoare să facă prima victimă şi în judeţul Gorj', a precizat Constantin Pălivan.

Marţi a apărut şi primul suspect de gripă nouă în judeţul Gorj, în persoana inspectorului şcolar general, Iustin Paralescu. El a participat zilele trecute la întrunirea de la Sinaia, fiind cazat în hotelul care au fost depistate peste 40 de persoane ca fiind bolnave de gripa nouă. În prezent, Iustin Paralescu este izolat la domiciliu, declarând totuşi că se simte bine şi nu prezintă niciun simptom al bolii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Spitalul Orăşenesc Turceni nu poate înfiinţa compartimentul de primiri urgenţe din lipsă de medici Conducerea Spitalului Orăşenesc Turceni nu poate înfiinţa în incinta unităţii compartimentul de primiri urgenţe din cauza lipsei personalului medical de specialitate, cu toate că Ministerul Sănătăţii a aprobat crearea respectivului centru.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Cluj: Spitalele au intrat în carantină Toate spitalele din judeţul Cluj au intrat, de marţi, în carantină, iar această situaţie implică limitarea vizitelor la bolnavi, precum şi a numărului membrilor de familie care vor avea acces în unitatea sanitară, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al Autorităţii de Sănătate Publică...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Dolj: Cursurile mai multor clase de liceu şi ale unei grupe de studenţi, suspendate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a decis, miercuri, din cauza gripei noi, suspendarea, pentru şapte zile, cursurilor a două clase ale liceului 'Dimitrie Filişanu' din Filiaşi, a cursurilor unei clase de la Colegiul Naţional 'Fraţii Buzeşti' şi a activităţii unei grupe de studenţi din anul II de...
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.