Cele mai citite
 


Sorin Oprescu critică faptul că România nu a cumpărat din străinătate vaccinul pentru gripa nouă
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Candidatul independent la alegerile prezidenţiale Sorin Oprescu a criticat, marţi, decizia autorităţilor române de a nu cumpăra din străinătate vaccinul împotriva virusului gripei A/H1N1.
Medic de profesie, Sorin Oprescu a precizat că vaccinul trebuia cumpărat imediat ce în România s-au înmulţit cazurile de îmbolnăvire cu gripă nouă, încă din luna iulie, pentru a se face prevenţie din timp, chiar dacă era mai scump decât cel produs la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

'Este o tâmpenie şi o aberaţie să spui că la noi, la Institutul Cantacuzino, se produce vaccin cu 0,95 de eurocenţi, iar dacă îl cumpăram din străinătate, în luna iulie, era 2 euro. Ei şi ? Niciodată poporul ăsta nu a beneficiat de actul de prevenţie. Majoritatea celor responsabili habar nu au ce înseamnă pandemie', a susţinut Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă, la Drobeta Turnu Severin, în cadrul turneului electoral pe care candidatul independent în efectuează prin mai multe judeţe ale ţării.

În ultima săptămână s-au înregistrat 174 de noi cazuri de gripă nouă, iar numărul de îmbolnăviri s-a ridicat la 555, după cum a anunţat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Comitetul de coordonare pentru gripa nouă din Ministerul Sănătăţii a decis intrarea în carantină a tuturor spitalelor din ţară, cu limitarea vizitelor la bolnavi.

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Rodica Nassar, a declarat, marţi, că vaccinul împotriva gripei A/H1N1, care este produs în România, nu a fost testat pe copii şi, în aceste condiţii, el nu va putea fi administrat decât după luna ianuarie 2010.

La rândul lor, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-au reunit, marţi după-amiază, la Palatul Cotroceni, pentru a analiza situaţia provocată de evoluţia îmbolnăvirilor cu gripa A/H1N1 şi măsurile propuse de Guvern în acest sens.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Dâmboviţa: Cinci noi cazuri de gripă A/H1N1, confirmate în judeţ Cinci noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate, vineri, în judeţul Dâmboviţa, la trei elevi, un profesor şi un tânăr de 23 de ani, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP).
Ministerul Sănătăţii: 25 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în decurs de 6 ore Duminică între orele 12.00 şi 18.00 au mai fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, informează Ministerul Sănătăţii.
Oprescu consideră că România trebuia să cumpere vaccinul antigripal din străinătate Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat marţi, la Drobeta Turnu Severin, că România trebuia să cumpere din străinătate, încă din luna iulie, vaccinul împotriva noului virus A/H1N1, pentru a se face prevenţie din timp, chiar dacă era mai scump decât cel produs la Institutul Cantacuzino...
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.