Cele mai citite
 


Măşti de protecţie pentru funcţionarii primăriilor din sectoarele 2 şi 4
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăriile sectoarelor 2 şi 4 ale Capitalei au dispus luarea unor măsuri urgente impuse de creşterea numărului de cazuri confirmate de contaminare cu virusul gripal A/H1N1.
În calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, edilul sectorului 2, Neculai Onţanu, a convocat comitetul în şedinţă, prilej cu care toţi factorii implicaţi în intervenţia în caz de urgenţă au analizat informaţiile furnizate de Ministerul Sănătăţii şi a stabilit recomandările pentru prevenirea îmbolnăvirii cu acest virus.

Măsurile care vor fi dispuse de Primăria sectorului 2 prevăd tipărirea şi transmiterea gratuită a 20.000 de pliante format A 5 pentru informarea rapidă a populaţiei sectorului 2 despre recomandările făcute de specialiştii Ministerului Sănătăţii cu privire la prevenirea infectării cu noua tulpină gripală, precum şi simptomele şi modalităţile de transmitere a acesteia de la om la om.

O altă măsură este instituirea carantinei în centrele de îngrijire a bătrânilor şi copiilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorului 2 şi a centrelor primăriei care sunt în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureştilor, dezinfectarea tuturor centrelor de relaţii cu publicul, distribuirea de măşti individuale de protecţie pentru personalul primăriei şi în unităţile subordonate care lucrează în mod direct cu publicul.

La rândul său, edilul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a dispus aplicarea de urgenţă a unor măsuri menite să prevină răspândirea virusului A(H1N1) în rândul angajaţilor primăriei.

Astfel, prin Dispoziţia nr. 1597/03.11.2009, atât angajaţii instituţiei, cât şi cei ai direcţiilor descentralizate, subordonate Consiliului Local Sector 4, inclusiv patrulele Poliţiei Comunitare Sector 4, sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie.

Popescu-Piedone solicită personalului din cadrul instituţiei să respecte normele stabilite de Ministerul Sănătăţii, în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, avertizând că, în caz contrar, se poate trece la aplicarea de sancţiuni care pot ajunge până la desfacerea contractului individual de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măşti de protecţie, dezinfecţie în şcoli - măsuri ale autorităţilor împotriva gripei A/H1N1 Autorităţile locale ale Capitalei au luat în această săptămână măsuri de protecţie pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, în urma anunţurilor făcute de Ministerul Sănătăţii şi a dispoziţiilor Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după ce au fost confirmate...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
UPDATE Corpul de control al premierului: Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la Colectiv a fost o acţiune necoordonată Intervenţia de urgenţă în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenţia de urgenţă la incendiul...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.