Cele mai citite
 


CSAT a decis suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de medicamente
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării /CSAT/, a decis marţi, în cadrul şedinţei dedicate analizei situaţiei generate de gripa A/H1N1, suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială.
'Din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control, fapt dovedit de identificarea rapidă a focarelor, limitarea acestora şi supravegherea efectuată de reţelele de epidemiologie şi boli infecţioase. La momentul actual, în România situaţia este net mai bună, comparativ cu alte state ale Uniunii Europene sau ţări din vecinătate', se arată în comunicatul amintit.
Se menţionează, de asemenea, că pe teritoriul României s-au înregistrat 650 de cazuri de infecţie cu A/H1N1.

Toate cazurile au fost tratate cu medicamente antivirale şi au fost izolate prin internare sau la domiciliu. Până în acest moment, nu s-a înregistrat niciun deces ca urmare a infecţiei cu A/H1N1.

'În acest moment, posibilităţile de a importa doze de vaccin pandemic sunt foarte limitate. România este însă unul dintre cei opt producători europeni ai acestui vaccin, având posibilitatea de a-şi asigura întregul necesar de doze de vaccin', se arată în acelaşi comunicat.

Totodată, se precizează că la Institutul Cantacuzino se află pe stoc peste 1,3 milioane doze de vaccin, care vor putea fi utilizate spre sfârşitul lunii noiembrie, odată cu eliberarea autorizaţiei de punere pe piaţă.

În cadrul şedinţei s-a mai discutat despre o serie de măsuri pentru o mai bună comunicare între instituţiile responsabile, precum şi pentru o mai bună informare a opiniei publice.

În acelasi timp, s-au analizat implicaţiile circulaţiei persoanelor la frontiera cu Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria, unde se înregistrează focare extinse de gripă A/H1N1 şi forme mai severe de boală. Ministerul Administraţiei şi Internelor monitorizează tranzitul la frontieră în scopul identificării potenţialilor bolnavi cu afecţiuni respiratorii.

Membrii CSAT şi-au exprimat încrederea că sistemul medical românesc are capacitatea de a gestiona această pandemie.

La şedinţa CSAT au participat miniştrii Vasile Blaga, Mihai Stănişoară, Cătălin Predoiu, Gheorghe Pogea, Adriean Videanu; directorul Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; consilierii prezidenţiali Iulian Fota, Anca Ilinoiu, Ştefan Deaconu, Virgil Păunescu; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Valeriu Turcan; secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Prof. dr. Streinu Cercel: Aproximativ 40% dintre români vor fi vaccinaţi Aproape 40% din populaţia României - din care un procent de 5% din personalul serviciilor publice esenţiale (medico-sanitar, personalul care asigură securitatea naţională şi locală, sectoarele economice vitale) şi 35% din categoriile populaţionale cele mai expuse la riscul de îmbolnăvire - va fi vaccinată...
Guvernul transmite gratuit 1.150.000 de doze de vaccin gripal în R. Moldova, Ucraina şi Macedonia Executivul a decis, miercuri, să acorde sprijin umanitar de urgenţă Republicii Moldova, Ucrainei şi Macedoniei în vederea prevenirii îmbolnăvirilor cu gripa A/H1N1, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.