Cele mai citite
 


Mehedinţi: Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, la frontieră
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a arondat o echipă de medici la punctul de trecere a frontierei (PTF) Porţile de Fier I pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, medicul Gabi Boancă.
Potrivit acestuia, toate persoanele care intră în ţară dinspre Serbia sunt monitorizate, verificate şi chestionate asupra stării lor de sănătate şi li se recomandă cum anume trebuie să procedeze dacă vor avea, pe durata şederii pe teritoriul României sau a tranzitării, simptome ale îmbolnăvirii cu virusul gripei de tip nou.

'În cazul vreunei suspiciuni, persoanalul nostru medical este pregătit să intervină. Dispunem de echipamentele necesare diagnosticării şi transportului persoanelor respective într-o unitate spitalicească', a precizat Boancă.

De la apariţia virusului A/H1N1 pe teritoriul României, la PTF Porţile de Fier I nu s-a înregistrat nici o persoană infectată.

În judeţul Mehedinţi în luna iulie s-au înregistrat patru cazuri de îmbolnăviri cu gripă nouă şi alte 12 suspiciuni care, în urma analizelor de laborator, nu s-au confirmat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Aprovizionare cu medicamente contra virusului A/H1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a aprovizionat Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde vor fi internate toate persoanele infestate cu virusul A/H1N1, cu un număr de 5.000 pastile de Tamiflu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Medicamente pentru tratarea virusului A/H1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a repartizat Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin medicamente necesare tratării persoanelor care vor fi depistate că au fost infestate cu virusul A/H1N1, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Mehedinţi: Cazurile suspecte de gripă nouă, neconfirmate Rezultatul analizelor medicale trimise joi de Institutul Cantacuzino din Bucureşti infirmă infectarea cu virusul A/H1N1 a celor două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din Vânju Mare, judeţul Mehedinţi.
Mehedinţi: Al 26-lea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Un nou caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a fost înregistrat miercuri în judeţul Mehedinţi, ridicând la 26 numărul persoanelor infectate cu virusul A/H1N1.
Mehedinţi: A doua tranşă de vaccin anti - A/H1N1, distribuită Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a repartizat marţi celor 152 de medici de familie şi tuturor unităţilor medicale din judeţ a doua tranşă de vaccin contra virusului gripei noi cu A/H1N1.