Cele mai citite
 


71 de persoane decedate din cauza gripei în Ucraina /OMS/
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
71 de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a unor dificultăţi respiratorii acute, au anunţat - marţi - autorităţile ucrainene, bilanţ pe care o misiune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aflată la faţa locului îl atribuie parţial virusului pandemic A(H1N1), potrivit AFP.
În total, '255.516 bolnavi de gripă şi de maladii respiratorii au fost înregistraţi /până luni seara/, iar 71 de persoane au decedat, între acestea figurând trei copii şi două femei însărcinate', a declarat ministrul sănătăţii Vasil Kniazevici, citat de biroul său de presă. Printre aceste decese, un singur caz mortal provocat de gripă A(H1N1) a fost identificat, a afirmat el.

Consiliul securităţii naţionale şi al apărării însă semnalase - vineri - patru cazuri letale de gripă A(H1N1).

O misiune a OMS formată din opt experţi, care se află în prezent în Ucraina la invitaţia autorităţilor din Kiev, a dat marţi o altă interpretare cifrelor. 'Întrucât virusul A(H1N1) a devenit rapid sursa de gripă dominantă în lume, se poate presupune că cea mai mare parte a cazurilor de gripă în Ucraina i se datorează', explică OMS într-o notă difuzată la Geneva.

Ucraina face faţă unei propagări rapide a maladiei, în special în vestul ţării, care se confruntă cu un 'nivel ridicat' de afecţiuni respiratorii acute, la fel ca şi în capitala ucraineană, Kiev, adaugă ea.

Misiunea se află în Ucraina ca răspuns la numărul neobişnuit de ridicat al cazurilor semnalate de infecţii respiratorii acute şi de maladii care seamănă gripei şi ca urmare a confirmării de către Kiev a prezenţei virusului A(H1N1), a indicat şeful său, finlandezul Jukka Pukkila, presei locale. Ea urmează să rămână în ţară 15 zile şi se va duce în regiunile afectate de epidemie.

În linii mari, situaţia epidemică în Ucraina nu este foarte diferită de cea observată în urmă cu un an: la sfârşitul lunii octombrie a anului 2008, numărul bolnavilor în Ucraina se ridica la 42.713, iar în aceeaşi perioadă a anului 2009 numărul lor este de 48.909, a precizat ministrul sănătăţii. 'Problema de astăzi o constituie mai puţin numărul cazurilor, cât prezenţa unui nou virus care omoară oamenii şi împotriva căruia medicina este neputincioasă', a adăugat Kniazevici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa a ucis 86 de persoane în Ucraina Gripa şi dificultăţile respiratorii acute au omorât 86 de persoane în Ucraina, cinci dintre ele fiind victimele virusului A(H1N1), relevă un nou bilanţ oficial anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii ucrainean şi citat de AFP.
Gripă: 109 de decese în Ucraina, dintre care 14 ca urmare a contactării virusului H1N1 (bilanţ nou) O sută nouă de persoane au decedat în Ucraina ca urmare a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit un nou bilanţ dat publicităţii vineri de către Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce mii de ucraineni riscă să se infecteze cu virusul H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii...
R. Moldova: Aproape 500 de cazuri de gripă A, patru decese Până la momentul actual, în Republica Moldova au fost confirmate 467 de cazuri de gripă pandemică, iar patru persoane au decedat în urma infectării cu acest virus.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...