Cele mai citite
 


Mehedinţi: A demarat acţiunea de distribuţie a vaccinurilor antigripale
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a început, miercuri, repartizarea către cei 151 medici de familie a vaccinului antigripal.
Directorul adjunct pe probleme de epidemiologie din cadrul DSP Mehedinţi, Marinică Stoian, a declarat pentru AGERPRES că în prima tranşă vor fi distribuite circa 50% din totalul de 20.590 doze vaccin antigripal, urmând ca diferenţa să fie primită de medicii de familie în cursul zilei de vineri 6 noiembrie.

'Pentru întreaga cantitate de vaccinuri necesare protejării populaţiei împotriva gripei de sezon ni s-a alocat de la Ministerul Sănătăţii suma de 202.000 lei', a precizat Stoian.

Potrivit evaluărilor DSP, în Mehedinţi sunt vulnerabile la îmbolnăvirea cu gripă un număr de 62.007 persoane.

Vaccinarea este programată a se va efectua între 9 şi 10 noiembrie pe grupe de priorităţi, în primul rând cadrele medicale, după care urmează elevii şi persoanele vârstnice cu vârste de peste 65 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Mehedinţi: Aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal distribuite în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a primit de la Ministerul Sănătăţii (MS) a doua tranşă de vaccin antigripal, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct, dr. Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: DSP va repartiza primele 4600 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi va începe săptămâna aceasta repartizarea dozelor de vaccin antigripal primite de la Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
DSP Mehedinţi a solicitat MS o nouă cantitate de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii (MS) pentru repartizarea unui nou lot de vaccin antigripal, a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Dozele de vaccin antigripal, epuizate Cele peste 6.400 de doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi s-au epuizat în numai cinci zile de la primire, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Miruna Constantin.
Bacău: O primă tranşă de vaccin antigripal, de 3.730 de doze, a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău a primit o primă tranşă de vaccin antigripal, dozele urmând a fi distribuite, începând de săptămâna viitoare, către medicii de familie, spitale şi instituţiile de ocrotire a persoanelor cu dizabilităţi.