Cele mai citite
 


Medicii din Olt care au lăsat să moară un pacient, sancţionaţi
vineri, 23 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Medicul Cornel Fulga a fost sancţionat cu reţinerea a 10% din salariu pe trei luni, în urma anchetei administrative declanşate în cazul morţii pacientului Mihai Constantinescu din Drăgăneşti, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Slatina, Cristina Bontescu. (Sursa: Agerpres)

Aceasta a menţionat că au primit sancţiuni, constând în avertismente, medicii care se aflau în gardă joi după-amiază la secţiile de interne şi boli cronice de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

La Slatina sunt în derulare în acest caz trei anchete, una făcută de spital, una a Direcţiei de Sănătate Publică şi una a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Drăgăneşti-Olt, a murit joi la Spitalul Judeţean Slatina, pe un scaun din holul de aşteptare, fără să i se fi acordat asistenţa medicală necesară, deşi a fost adus la spital de ambulanţă cu diagnosticul "stare de denutriţie foarte gravă, gradul 3-4".
Joi, medicii din oraşul Drăgăneşti au fost solicitaţi să îl salveze pe Mihai Constantinescu, aflat în stare gravă, şi aceştia au decis să îl trimită la Slatina, la Spitalul Judeţean de Urgenţe, cu o ambulanţă.
Asistenta de pe ambulanţa cu care bărbatul a ajuns la Slatina, Mihaela Ioniţă, a declarat că bătrânul a fost plimbat timp de patru ore pe la diverse secţii ale spitalului, i s-a refuzat internare şi acordarea primului ajutor, cazul său nefiind considerat o urgenţă medicală de medicul de gardă de la Unitatea de Primire Urgenţe, Cornel Fulga.
Bătrânul nu avea familie şi, potrivit asistentei medicale, era înfometat pentru că probabil nu se mai hrănise de trei-patru zile. Când a ajuns la spital i s-a refuzat internarea pe motiv că nu are asigurare medicală, ulterior, după demersurile asistentei de pe ambulanţă s-a trimis prin fax la spital asigurarea bătrânului, dar acest fapt nu l-a ajutat, pentru că ajutor medical tot nu i s-a acordat şi a fost trimis să aştepte pe scaun, pe hol, unde a murit.
"Cazul de la Olt a fost tratat cu superficialitate de serviciile de urgenţă", a declarat pentru AGERPRES dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. "Avem un raport preliminar de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Olt, în care se arată că acest caz a fost tratat cu superficialitate. Cazul este foarte grav şi încalcă anumite reguli. A fost tratat ca un caz social, dar se pare că era şi medical", a mai spus dr. Arafat.
Medicul Fulga s-a mai aflat anul acesta în atenţia presei şi a Colegiului Medicilor, după ce a refuzat să interneze un copil de doi ani de etnie romă, cu arsuri la mâini, în luna martie, primind un avertisment. AGERPRES/(Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Spitalul judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri noaptea, la Slatina, după mai mult de patru ore de audieri în cazul pacientului mort pe holurile Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, înlocuirea şefilor DSP Olt, Spitalului Judeţean, desfacerea contractului de muncă...
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...