Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi seara un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Roma.
Cifra de 250.000 de cazuri este una foarte mare în condiţiile în care, la ultima centralizare anunţată în luna octombrie, numărul cazurilor sigure certificate şi de analizele de laborator era de circa 16.000. Ministerul Sănătăţii a precizat că numărul de cazuri va fi actualizat şi publicat în fiecare zi.

Din cele 18 victime, 8 s-au înregistrat în regiunea Campania, câte 3 în Lombardia şi Emilia Romagna, câte unul în Sicilia, Toscana şi Umbria. Cu excepţia a două cazuri pentru care autorităţile fac investigaţii suplimentare ca să verifice modul în care au fost îngrijiţi, celelalte persoane sufereau şi de alte boli, virusul AH1N1 complicându-le decisiv starea de sănătate.

'Sunt morţi, dar la noi sunt mult mai puţini decât în alte ţări: în Franţa au fost 44, în Marea Britanie 177 şi chiar şi mai mulţi în Spania', a declarat şi secretarul de stat pentru sănătate publică, Ferruccio Fazio. El a precizat că vor fi vaccinate toate categoriile de persoane, mai ales suferinzii de alte boli grave şi a căror viaţă poate fi pusă în pericol de o pneumonie.

'Nu e nicio alarmă', a subliniat şi Paolo Bonaiutti, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Ministerul a anunţat că va propune autorităţilor din cele 20 de regiuni, într-o reuniune ce va avea loc joi, 5 noiembrie, înfiinţarea unei reţele de centre de tratament pentru pneumonii, dotate cu aparatura necesară asigurării oxigenării artificiale.

Cu acelaşi prilej se va face şi un bilanţ al modului în care s-a desfăşurat până în prezent programul naţional de vaccinare, care a debutat la 12 octombrie. Ministerul Sănătăţii a precizat că graficul programului prevede distribuirea către regiuni până la sfârşitul lunii noiembrie a 3,7 milioane de doze de vaccin, iar până în luna martie 2010 trebuie imunizaţi 24 milioane de italieni.

Înmulţirea rapidă în ultima săptămână a deceselor provocate de gripa porcină, precum şi numărul mare de cazuri înregistrate în rândul copiilor, a creat panică în rândul populaţiei, părinţii luând cu asalt secţiile de urgenţă ale spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
Ucraina: 67 de morţi de gripă, Biserica Ortodoxă se roagă pentru bolnavi Şaizeci şi şapte de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit unui nou bilanţ anunţat luni de Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce Biserica Ortodoxă ucraineană a început oficierea unor slujbe speciale pentru sănătatea naţiunii.