Cele mai citite
 


Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Anca Alexandrescu, a anunţat miercuri că analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat prezenţa virusului A/H1N1, iar pacienta se află sub tratament.

Femeia, care lucrează la o societate cu capital străin din Argeş, a revenit din Franţa în data de 31 octombrie, simptomele de gripă apărând în zilele următoare.

Potrivit directorului coordonator al DSP Argeş, pacienta nu a fost la serviciu şi nu a intrat în contact decât cu soţul şi cu fiul ei, care sunt la rândul lor sub monitorizare. Pacientei i-au fost recoltate probe care au fost trimise la Institurul 'Cantacuzino' din Bucureşti.

Acesta este al doilea caz de gripă nouă confirmat în argeş în ultimele zile. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit marţi pentru a stabilit măsurile necesare în vederea evitării extinderii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent de 15 ani din Piteşti, întors recent dintr-o călătorie în Israel, a fost diagnosticat, pe 1 noiembrie, cu gripă nouă.

Analizele de laborator efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase din Piteşti au confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la pacientul care prezenta simptome specifice gripei şi au decis să-l trimită la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti. Părinţii au refuzat internarea şi pacientul se află sub tratament la domiciliu, evoluţia lui fiind pozitivă.

Autorităţile au stabilit că adolescentul a efectuat o călătorie de două săptămâni în Israel, împreună cu mama sa, revenind în ţară în data de 29 octombrie, la două zile după apariţia primelor simptome de gripă.

Alte 74 de persoane care au călătorit în Israel împreună cu adolescentul diagnosticat cu gripă nouă se află sub monitorizare, pentru a se stabili dacă au contactat virusul. Potrivit reprezentanţilor DSP Argeş, niciuna dintre cele peste 60 de persoane cu care s-a luat deja legătura nu a prezentat simptome specifice gripei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice O femeie de 31 de ani cu cetăţenie franceză, care a prezentat simptome specifice gripei noi, se află sub supraveghere medicală, rezultatele analizelor, aşteptate marţi, urmând să confirme sau să infirme diagnosticul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Argeş: Tănără revenită din Marea Britanie, suspectă de gripă nouă O tânără de 22 de ani din Piteşti, care a revenit recent din Marea Britanie, este suspectă de gripă nouă, rezultatele analizelor urmând să fie primite în cursul zilei de joi, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Argeş: Zeci de persoane monitorizate în cazul adolescentului depistat cu gripă nouă Un număr de 74 de persoane care au călătorit în Israel împreună cu adolescentul din Piteşti diagnosticat cu gripă nouă vor fi monitorizate, pentru a se stabili dacă au contractat virusul, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Adolescent diagnosticat cu gripă nouă Un adolescent de 15 ani din Piteşti, întors recent dintr-o călătorie în Israel, a fost diagnosticat cu gripă nouă, fiind trimis la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Bucureşti, transmite corespondentul AGERPRES.