Cele mai citite
 


Iaşi: Încă un liceu închis din cauza gripei A/H1N1
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare au dispus, miercuri, suspendare cursurilor de la Liceul Pedagogic din Iaşi şi, implicit, închiderea căminului instituţiei de învăţământ preuniversitar după ce au fost descoperite cazuri noi de infectare cu gripă A/H1N1.
Măsura a fost instituită după ce alţi trei elevi ai Liceului Pedagogic internaţi la Spitalul de boli infecţioase au fost confirmaţi cu această formă de virus gripal.
Prof.univ.dr Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a declarat pentru AGERPRES că în ultimele 24 de ore, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' au fost internate alte 10 persoane din Iaşi, printre care câte un elev de la Liceul de Informatică şi Liceul Sportiv. De asemenea, la aceeaşi unitate medicală au ajuns şi două persoane din Bacău.
'Ieri dimineaţă aveam internate 19 persoane. Acum sunt 31, printre care elevi de la mai multe unităţi şcolare din municipiu. Mai multe nu pot să vă spun decât că au fost aduse şi două cazuri de la Bacău', a explicat prof.dr. Dorobăţ.
Liceul Pedagogic este cea de-a patra instituţie de învăţământ preuniversitar închisă în ultimile 10 zile în municipiul Iaşi. Şcoala nr 15 Ştefan Bârsănescu, a fost prima instituţie care pe 27 octombrie, a fost prima ce şi-a suspendat cursurile după ce epidemiologii au diagnosticat 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal A/H1N1 în rândul elevilor, precum şi în cazul unei femei de serviciu. De asemenea, două studente care efectuau perioada de practică pedagogică şi un apropiat al acestora au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din aceleaşi cauze.
În cursul săptămânii trecute, aproximativ 80 de persoane, unele dintre acestea confirmate, majoritatea contacţi de gradul zero, au ajuns la Spitalul de Boli infecţioase Iaşi.
Până la sfârşitul săptămânii trecute virusul gripal A/H1N1 s-a răspândit şi în rândul elevilor de la Grup Şcolar de Turism şi, respectiv, Liceul Agricol, motiv pentru care s-a dispus suspendarea activităţii de învăţământ şi închiderea căminului acestuia din urmă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Caz de gripă A/H1N1 în mass media locală Redactorul şef al cotidianului local 'IaşiPlus' a fost diagnosticat, în cursul zilei de miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Zeci de persoane internate la Infecţioase, din cauza virusului gripal A/H1N1 Alte 30 de persoane, apropiate celor 21 de elevi diagnosticaţi cu noul virus gripal, au fost internate, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase ''Sfânta Parascheva'' din Iaşi, spune directorul unităţii medicale, prof.dr.Carmen Dorobăţ.
Iaşi: Externarea unora dintre copiii diagnosticaţi cu noul virus gripal Părinţii mai multor elevi de la şcoala generală nr. 15 'Ştefan Bârsănescu' din Iaşi, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva', după ce au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1, au cerut conducerii spitalului să-şi externeze copiii, pentru ca aceştia să fie trataţi la domiciliu.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.