Cele mai citite
 


Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.
Potrivit noului director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, este vorba despre un copil de un an, o femeie de 34 de ani şi un elev de 15 ani, bănuindu-se că ultimii doi pacienţi s-au îmbolnăvit la Sinaia, unde au fost cazaţi în week-end la hotelul la care au apărut cazurile de infectare cu virusul A/H1N1.

În cazul celor trei, confirmarea îmbolnăvirii cu virusul AH1N1 a venit, marţi seara, telefonic şi miercuri în scris, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Copilul de un an este nepotul unui bărbat de 54 de ani, venit recent din Marea Britanie şi care a contactat gripa nouă, îmbolnăvirea fiind confirmată oficial în urmă cu două zile. Din fericire, nu s-a îmbolnăvit şi mama copilului, o tânără de 29 de ani, însărcinată, rezultatele în cazul ei fiind negative.

Al doilea pacient, o femeie de 34 de ani, lucrează la societatea locală de distribuţie a agentului termic, SC Apaterm, iar în această societate se fac acum verificări pentru a se identifica toate persoanele cu care a luat contact.

Cel de-al treilea bolnav este un elev de 15 ani, de la Liceul Radu Negru din Galaţi. Potrivit inspectorului general şcolar Doru Resmeriţă, elevul nu s-a mai prezentat la şcoală încă de vineri, însă se bănuie că a contactat virusul în week-end, fie la Sinaia, fie într-un club din Galaţi. Totuşi, conform procedurilor în vigoare, toţi cei 26 de colegi de clasă ai elevului nu vor mai merge la şcoală timp de şapte zile, fiind supravegheaţi pentru a se constata dacă prezintă simptome ale îmbolnăvirii cu virusul A/H1N1. Totodată, clasa elevului a fost dezinfectată.

Inspectorul şcolar general a adăugat că la nivelul unităţilor şcolare din Galaţi s-a luat măsura interzicerii adunărilor între elevi, inclusiv a organizării balurilor bobocilor, evenimente care se organizează în fiecare an, în şcoli, în această perioadă.

Prin confirmarea acestor trei noi cazuri de gripă nouă, numărul total al celor care au contactat virusul A/H1N1 în judeţul Galaţi a ajuns la nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Argeş: Tănără revenită din Marea Britanie, suspectă de gripă nouă O tânără de 22 de ani din Piteşti, care a revenit recent din Marea Britanie, este suspectă de gripă nouă, rezultatele analizelor urmând să fie primite în cursul zilei de joi, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.
Galaţi: Încă patru cazuri de gripă nouă Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Moise, a anunţat, vineri, confirmarea de către Centrul de referinţă pentru gripa nouă a patru noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 la Galaţi.
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.