Cele mai citite
 


Senatorul PSD Vasile Ion le-a oferit măşti de protecţie miniştrilor propuşi de Croitoru
miercuri, 4 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - Senatorul PSD Vasile Ion le-a oferit, miercuri, în plenul Parlamentului, măşti de protecţie împotriva gripei noi miniştrilor propuşi de premierul desemnat Lucian Croitoru, afirmând că gestul său este unul simbolic.
'Nu a fost neapărat un protest. Am calitatea de preşedinte al Comisiei de sănătate de la Senat şi în condiţiile astea am găsit acest prilej unde toţi miniştri erau prezenţi în aula Parlamentului şi le-am oferit măşti pentru a transmite un mesaj şi un simbol cu privire la ceea ce avem de făcut cu toţii, adică să ne protejăm în perioada care urmează pentru această situaţie care (...) să nu panicheze populaţia. Cred că responsabilitatea celor care administrează ţara, adică membrii Guvernului, este una maximă şi cred că acest simbol înseamnă pentru mine foarte mult', a afirmat senatorul social-democrat.
Potrivit acestuia, gestul de a oferi măşti posibililor miniştrii reprezintă 'o sugestie' că Executivul trebuie să acţioneze ferm în direcţia eliminării pericolului gripei noi.
Vasile Ion a mai spus că unii dintre cei cărora le-a oferit măştile de protecţie l-au întrebat la ce folosesc acestea.
'Este clar, e o mască de protecţie. Poate că nu este cea care ar trebui utilizată în aceste situaţii, dar e un mod de a ne proteja pe noi faţă de persoane care sunt infectate. (...) Aici în Parlament suntem într-un spaţiu unde există mulţimi, unde există risc. (...) Atunci când există o situaţie specială trebuie să luăm măsuri speciale. În Japonia, ori de câte ori există noxe, risc de îmbolnăvire, imediat japonezii apelează la acest mijloc de protecţie.', a spus parlamentarul PSD.
El a explicat motivul pentru care a oferit măşti tuturor miniştrilor propuşi de Lucian Croitoru, arătând că stoparea epidemiei de gripă nouă este 'o treabă complexă'.
'Consider că nu e o chestiune care ţine de un singur ministru, e o treabă complexă şi am făcut apel atât la ministrul Educaţiei, ţinând cont de ceea ce se întâmplă în şcoli, la ministrul Sănătăţii, la ministrul Agricuturii, la ministrul Administraţiei - e vorba de instituţiile publice. Acest demers e unul care, pe de-o parte, să nu pună în stare de panică populaţia, iar, pe de altă parte, este un gest firesc', a declarat senatorul PSD. **
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, împlineşte 36 de ani Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătăţii, s-a născut la 26 martie 1979, la Râmnicu Vâlcea. În 1998 a terminat liceul teoretic "Al. Ghica" din Alexandria. În 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Stomatologie - UMF "Carol Davila" Bucureşti, din acelaşi an devenind medic stagiar.
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Senatorii au decis revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului (sinteză) Plenul Senatului a constatat, miercuri, într-o şedinţă care a durat câteva minute, încetarea de drept a statutului de membru al Biroului permanent şi preşedinte al acestui for legislativ al lui Mircea Geoană, democrat-liberalul Petru Filip preluând interimar şefia Senatului până la votarea de către plen...
Alba: Ministrul Sănătăţii, acuzat de "management defectuos" de deputatul PSD Călin Potor Deputatul social-democrat de Alba, Călin Potor, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va solicita săptămânal demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, acuzându-l pe acesta de 'management defectuos' şi 'comunicare făcută în bătaie de joc'.
Şerban Nicolae (PSD), către ministrul Sănătăţii: Vă rog să luaţi în calcul demisia dvs Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a solicitat, marţi, în plen, ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, să demisioneze pentru că "nu a făcut faţă unor situaţii grave", referindu-se la copiii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic care au murit.