Cele mai citite
 


Ginecologul acuzat de malpraxis din Constanţa, suspendat din funcţie
vineri, 23 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Medicul ginecolog acuzat de malpraxis de o pacientă a fost suspendat din funcţie de comitetul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, până la finalizarea anchetei demarate de unitatea spitalicească. (Sursa: Agerpres)

Purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean, dr. Florian Stoian, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că ginecologul Albotă Popescu este în prezent în concediu medical, doctorul nefiind încă audiat de comisia de anchetă.

Potrivit reprezentantului spitalului, ancheta administrativă este condusă de oficiul juridic al spitalului şi de un avocat specializat în dreptul muncii.
'Pentru că medicul ginecolog este acuzat şi că a fumat în preajma pacientei şi că era sub influenţa băuturilor alcoolice când a asistat naşterea, s-a autosesizat şi comisia de etică a spitalului', a precizat dr. Florian Stoian.
Acesta a afirmat că bebeluşul născut cu forcepsul face progrese din punctul de vedere al stării de sănătate.
O anchetă în cazul medicului ginecolog Albotă Popescu a fost demarată şi de Colegiul Medicilor(CM) din Constanţa.
Şeful comisiei pentru anchetarea cazurilor de malpraxis din cadrul CM, dr. Victorian Păştilă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că cercetările sunt în curs de derulare, ginecologul fiind în concediu medical pentru că suferă de diabet insulino-dependent.
Potrivit reprezentantului CM, starea de sănătate a copilului este bună în prezent, suferind la naştere un hematom cerebral care s-a absorbit, iar micuţul are reflexe bune.
'Din punct de vedere medical, eu consider că ginecologul a procedat corect. Dacă nu folosea forcepsul, copilul ar fi ieşit mort. Şi de fiecare dată când se foloseşte forcepsul apare o fisură, apar escoriaţii', a declarat dr. Victorian Păştilă.
Părinţii copilului care l-au acuzat pe ginecolog de malpraxis, în presă, nu au depus nici o reclamaţie în mod oficial.
Zilele trecute, Ana Maria Stoica, de 21 de ani, a susţinut că, deşi toate investigaţiile medicale au arătat că bebeluşul pe care urma să-l aducă pe lume este sănătos, dr. Albotă Popescu a folosit forcepsul la naştere, producându-i micuţului leziuni la nivelul capului. Pacienta a susţinut, totodată, că medicul era în stare de ebrietate în timpul serviciului şi că fuma în saloane. AGERPRES/(Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic ginecolog acuzat de malpraxis de o pacientă Un medic ginecolog de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este acuzat de malpraxis de o pacientă. (Sursa: Agerpres)
Galaţi: Medic ginecolog acuzat de malpraxis Gălăţeanul Costel Cristofan a depus, miercuri, plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Colegiul Medicilor şi la Spitalul de Urgenţă Sf. Andrei din localitate, dar şi la Ministerul Sănătăţii, acuzând un medic ginecolog că nu a participat la naşterea fiicei lui deşi...
Galaţi: Anchetă la Spitalul Judeţean într-un nou caz în care este afectată sănătatea unui bebeluş Galaţi, 6 nov /Agerpres/- O echipă a Ministerul Sănătăţii dar şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi anchetează un nou caz în care în care a fost implicat un bebeluş, după ce, pe 31 octombrie, un alt nou născut murea la doar câteva ore de la externarea din maternitatea unităţii sanitare...
Anchetă în cazul Gyuri Pascu: Mai multe documente de la Ambulanţă şi SMURD, solicitate de poliţişti (surse) Mai multe documente de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi SMURD în cazul morţii actorului Ioan Gyuri Pascu ar urma să ajungă vineri la Serviciul Omoruri din cadrul DGPMB, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţia Capitalei.
Botoşani: Anchetă la maternitate, după un presupus caz de malpraxis Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.
Vaslui: Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor în cazul bebeluşului mort la maternitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat luni Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.