Cele mai citite
 


Harghita: Inspectorul şcolar general, izolat din cauza gripei
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorul şcolar general Harghita, Anda Elena Ianoşi, care a participat la întâlnirea de la Sinaia, este izolată la domiciliu, de marţi, chiar dacă nu are nici un simptom de gripă nouă.
Anda Elena Ianoşi a declarat pentru AGERPRES că luni a fost la serviciu iar în cursul serii a fost anunţată despre prezenţa focarului de gripă nouă la Hotelul Sinaia, unde a fost şi ea cazată la sfârşitul săptămâni. Începând de marţi medicul de familie şi autorităţile santiare din judeţ au decis izolarea pentru şapte zile.

'De marţi sunt într-un fel de carantină la domiciliu, în Topliţa, chiar dacă mă simt foarte bine şi nu am nici un fel de simptome', a spus Anda Elena Ianoşi.

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Emilia Braic, a precizat că s-a luat decizia izolării pentru şapte zile, ca măsură de prevenţie, chiar dacă nu există nici un fel de simptome, întrucât numărul cazurilor înregistrate la Hotel Sinaia a fost foarte mare.
Inspectorul şcolar general trebuie să-şi măsoare temperatura în fiecare dimineaţă şi seară şi dacă va constata orice fel de simptome ale noii gripe trebuie să anunţe medicul de familie pentru efectuarea testelor specifice în astfel de cazuri.

'Doamnei Ianoşi nu i s-au făcut, deocamdată, analize deoarece nu a fost contact direct cu vreunul dintre bolnavi ci doar a stat în acelaşi hotel. Doar în situaţia în care se va constata prezenţa vreunui simptom se vor face testele, la Institutul Cantacuzino', a spus dr. Braic.

De asemenea, inspectorii şcolari generali din judeţele Hunedoara, Gorj şi Buzău sunt suspecţi de gripă nouă, după ce la sfârşitul săptămânii trecute au fost cazaţi la Hotelul Sinaia.

Deocamdată, în Harghita nu a fost confirmat nici un caz de îmbolnăvire cu gripă nouă, dar autorităţile au luat toate măsurile care se impun.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Argeş: Suspiciuni de gripă nouă în cinci noi cazuri În cazul a cinci persoane din judeţul Argeş există suspiciuni de gripă nouă, probele recoltate de la pacienţi fiind trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, a anunţat vineri directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, doctor Anca Alexandrescu, transmite...
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Harghita: Un poliţist şi un jandarm, infectaţi cu AH1N1 Şapte noi cazuri de infectare cu virusul pandemic AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în Harghita, printre bolnavi numărându-se şi un jandarm, un poliţist, un funcţionar public şi doi medici.
Harghita: Primele două cazuri confirmate de gripă nouă, la Miercurea Ciuc O elevă din Miercurea Ciuc şi o angajată a Centrului Cultural Judeţean Harghita au fost depistate, miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1, acestea fiind primele cazuri confirmate din judeţ.
Buzău: Şeful DSP susţine că nu se impune instituirea carantinei în judeţ Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Venera Acsinte, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în judeţ nu se pune problema instituirii carantinei, în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1.