Cele mai citite
 


Gripa nouă şi infecţiile respiratorii au făcut deja 81 de victime în Ucraina
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin 81 de persoane au decedat în Ucraina din cauza virusului A/H1N1 şi a infecţiilor respiratorii acute care afectează circa jumătate de milion de locuitori dintr-o populaţie de 46 milioane cât numără Ucraina, potrivit unui nou bilanţ oficial dat publicităţii miercuri de Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de AFP şi RIA Novosti.
În total, 478.456 de cazuri de gripă şi maladii respiratorii au fost înregistrate în Ucraina, conform situaţiei din noaptea de luni spre marţi, din care 148.472 de îmbolnăviri numai în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului citat.

Medicul-sanitar şef al Ucrainei, Aleksandr Belovol, a anunţat 14 cazuri de gripă porcină confirmate, dintre care trei cu deznodământ letal, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Cele 81 de persoane au murit în urma gripei şi a dificultăţilor respiratorii acute în opt regiuni din vestul Ucrainei, dintre care 11 numai în cursul ultimelor 24 de ore.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care şi-a trimis o misiune în Ucraina, a estimat marţi că majoritatea cazurilor de gripă înregistrate în Ucraina ar putea fi atribuite virusului pandemic H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko) Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează...
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...
Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1) În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Kiev cu şefii regiunilor din vestul Ucrainei, unde a izbucnit o epidemie de gripă nouă provocată de virusul A (H1N1), preşedintele Viktor Iuşcenko a anunţat - sâmbătă - decizia armatei de a amâna campania de recrutare din noiembrie pentru primăvara anului viitor...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Ţările vecine vin în ajutorul Ucrainei împotriva gripei noi Slovacia, România, Polonia şi Ungaria vor trimite Ucrainei, ţară puternic afectată de epidemia de gripă nouă, ajutoare pentru lupta împotriva virusului A/H1N1, relevă un comunicat emis luni Ministerul ucrainean de Externe, citat de Interfax.
Ucrainenii mor astăzi de gripă porcină din cauza lui Stalin (presa rusă) Cazurile de deces în urma infestării cu virusul A/H1N1/ se înregistrează exclusiv în regiunile care au fost incluse în componenţa Ucrainei graţie unor 'daruri teritoriale' din epoca lui Stalin, îşi informează luni cititorii agenţia de presă rusă Reghion.ru.