Cele mai citite
 


Program de detectare a depresiei
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

O echipă a grupului MIT Media Lab testează un program care ar permite să se observe dacă persoana care se află la celălalt capăt al firului de telefon suferă un episod de anxietate sau depresie - informează miercuri cotidianul spaniol El Pais.

Programul analizează tonul, pauzele şi viteza vorbirii pentru a diagnostica starea de spirit.

Cogito Health a dezvoltat algoritmi care caută aceste piste în voce. De mai mulţi ani, psihiatrii admit că o persoană care suferă de depresie manifestă lentoare şi monotonie în vorbire.

În urmă cu câţiva ani, întreprinderea farmaceutică Pfizer a dezvoltat un program de analiză a vocii pentru a detecta primele simptome ale bolii Parkinson, adaugă sursa citată.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depresia - Cauze si Simptome Nu exista un raspuns clar la intrebarea despre cauzele depresiei. Depresia este de obicei declansata de o combinatie de factori biologici, psihologici si factori din mediu.
DEPRESIA - Generalitati, Simptome, Diagnostic, Tratament Aproximativ două treimi din persoanele cu depresie nu-şi dau seama că au o boală ce poate fi tratată şi, prin urmare, nu caută un tratament. În plus, ignoranţa persistentă şi percepţia greşită a publicului asupra bolii, inclusiv a multora dintre furnizorii de servicii medicale, ca fiind o slăbiciune...
O treime din români suferă de depresie! Plantele medicinale sunt un ajutor la îndemână Numită „boala secolului XXI”, la momentul actual depresia este una dintre cele mai grave probleme de sănătate ale societății moderne, în condițiile în care proporțiile celor afectați de o formă ușoară sau medie de depresie sunt de 18-20%. Adică, o persoană din cinci la nivel mondial.
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiilor, susţin reprezentanţii Fundaţiei Ana Aslan Internaţional.
Medici: Aproximativ 70.000 de persoane sunt diagnosticate în România cu Parkinson; se intenţionează crearea unui registru naţional Aproximativ 70.000 de persoane sunt diagnosticate în prezent cu boala Parkinson, cea de a doua afecţiune neurologică degenerativă ca frecvenţă în România, iar pentru conştientizarea luptei împotriva acestei afecţiuni un "covor" de lalele a fost expus vineri în faţa Băncii Naţionale.