Cele mai citite
 


Ucraina: Primul deces din cauza gripei AH1N1 la Kiev (Timoşenko)
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul deces din cauza gripei A/H1N1 s-a înregistrat miercuri în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat premierul ucrainean Iulia Timoşenko în cadrul unei reuniuni cu guvernatorii regiunilor în problema limitării extinderii virusului H1N1 (responsabil de gripa porcină) şi a infecţiilor virale de sezon, relatează RIA Novosti.
'Tocmai am primit un bilanţ de la Ministerul Sănătăţii care confirmă primul deces la Kiev din cauza gripei noi', a spus şefa executivului ucrainean, care a refuzat zilele trecute să admită existemţa unei pandemii de gripă nouă în Ucraina, dând vina pentru numărul mare de contaminaţi pe virozele de sezon.

Viceprimarul Kievului, Irena Kilciţkaia, prezentă la această şedinţă de guvern, a precizat că este vorba de o femeie care a decedat la 3 noiembrie.

Săptămâna trecută în Ucraina a fost decretată epidemia de gripă care a afectat în special regiunile din vestul ţării. Potrivit unui recent bilanţ, peste 478.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă şi viroze de sezon acute, dintre care 81 au decedat.

Miercuri, odată cu confirmarea decesului unei femei, la Kiev, din cauza virusului gripei noi, în Ucraina s-au înregistrat cel puţin 15 noi cazuri de contractare a maladiei, dintre care patru cu deznodământ fatal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă şi infecţiile respiratorii au făcut deja 81 de victime în Ucraina Cel puţin 81 de persoane au decedat în Ucraina din cauza virusului A/H1N1 şi a infecţiilor respiratorii acute care afectează circa jumătate de milion de locuitori dintr-o populaţie de 46 milioane cât numără Ucraina, potrivit unui nou bilanţ oficial dat publicităţii miercuri de Ministerul ucrainean al...
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
Călăraşi: Primul deces din cauza gripei noi în judeţ Un adult din judeţul Călăraşi, care se afla internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', a decedat din cauza gripei cu virus pandemic A/H1N1 a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Brăila: Primul deces din cauza gripei noi O femeie de 54 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacienta prezenta afecţiuni cronice.
Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1) În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Kiev cu şefii regiunilor din vestul Ucrainei, unde a izbucnit o epidemie de gripă nouă provocată de virusul A (H1N1), preşedintele Viktor Iuşcenko a anunţat - sâmbătă - decizia armatei de a amâna campania de recrutare din noiembrie pentru primăvara anului viitor...