Cele mai citite
 


(Corespondenţă Agerpres) 100.000 de bulgari bolnavi de gripă, cinci au decedat
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 100.000 de bulgari sunt bolnavi de gripă, a anunţat miercuri ministrul bulgar al sănătăţii, Bojidar Nanev. Numărul deceselor despre care s-a confirmat că se datorează gripei A(H1N1) a ajuns la cinci.
Ultimele două victime sunt o femeie de 35 de ani din oraşul Vraţa (nord-vest) şi un bărbat de mai puţin de 30 de ani de la Petrici (sud-vest). Cei doi s-au tratat singuri şi au căutat ajutor medical abia când starea lor s-a agravat. Ministrul a spus că în toate cazurile cu sfârşit tragic pacienţii aveau şi alte probleme de sănătate şi au încercat să se trateze singuri.

Bojidar Nanev a adăugat că aceasta este prima dată când presa numără decesele de gripă. În prezent, numărul bolnavilor de gripă este de 133 la 100.000, dar nu este exclus până la sfârşitul săptămânii acesta să ajungă la 198 la 100.000, crede ministrul. Epidemia la nivel de ţară va fi declanşată dacă acest număr depăşeşte 200 de persoane la 100.000, a precizat oficialul.

Vaccinele comandate de Bulgaria vor ajunge pentru imunizarea a 180.000 de persoane din grupurile cu cel mai ridicat risc. Ministrul nu a precizat când vor fi livrate vaccinurile, dar cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla înainte de luna ianuarie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă Agerpres) Al doilea deces de gripa A (H1N1) în Bulgaria Un bărbat la aproximativ 30 de ani a decedat de gripa A (H1N1), transmite postul bulgar de radio Darik. Bărbatul provine din oraşul Samokov şi s-a îmbolnăvit în urmă cu aproape două săptămâni, dar timp de zece zile s-a tratat singur. Duminică însă el a căutat un medic din cauza febrei puternice. Bolnavul...
Încă două decese de gripă porcină în Bulgaria Numărul victimelor gripei porcine din Bulgaria a ajuns la 12, încă două decese fiind anunţate joi. Virusul gripei A (H1N1) a provocat primul deces în oraşul Târgovişte (nord-est). Este vorba de un bărbat de 54 de ani. Un tânăr de 26 de ani a decedat în oraşul Razgrad (nord-est). Decesul a fost provocat...
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
Primul deces provocat de gripa A(H1N1) în Pakistan Pakistanul a anunţat luni primul deces provocat de gripa A ( H1N1), fiind vorba de un salariat din domeniul sănătăţii în vârstă de 38 de ani, la Lahore, în estul Pakistanului, potrivit unor responsabili din domeniul sănătăţii, informează AFP.
(Corespondenţă) R. Moldova: Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) Gripa de tipul A (H1N1) a făcut prima victimă din această iarnă în Republica Moldova.
Gripa a ucis 86 de persoane în Ucraina Gripa şi dificultăţile respiratorii acute au omorât 86 de persoane în Ucraina, cinci dintre ele fiind victimele virusului A(H1N1), relevă un nou bilanţ oficial anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii ucrainean şi citat de AFP.