Cele mai citite
 


Ion Bazac: Să punem 'inima' înapoi sistemului de sănătate
sâmbătă, 24 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, îşi doreşte ca pacienţii să fie trataţi corespunzător şi să nu se mai întâmple vreodată un fapt similar celui petrecut la Spitalul Judeţean Slatina când un pacient a fost lăsat să moară pe holurile instituţiei. (Sursa: Agerpres)

"În calitate de ministru trebuie să vă spun că doresc să punem inima înapoi în sistemul de sănătate. Nu voi mai accepta în spitale medici care să trateze, în 2009, pacienţii aşa cum s-a întâmplat la Slatina. În calitate de medic şi de ministru regret cele întâmplate. Vreau să vă asigur că, atât timp cât eu voi fi ministru, aceste fapte nu se vor mai întâmpla în România", a spus ministrul.

Bazac s-a aflat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Olt unde a participat la audierea cadrelor medicale implicate în cazul pacientului Mihai Constantinescu, care a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce, timp de patru ore, a fost dus la diverse secţii ale spitalului şi nu a primit îngrijiri, nu i s-au făcut investigaţiile de rigoare.
La finalul audierilor a anunţat demiterea şefilor DSP Olt şi Spitalului Judeţean Slatina şi desfacerea contractului de muncă pentru patru medici şi o asistentă.
"Am venit la Slatina direct de la Iaşi pentru că am fost extrem de indignat, în calitate de medic şi de ministru al Sănătăţii, că viaţa unui om valorează doar 10% dintr-un salariu pe o lună. În România anului 2009 cred că este absolut anormal ca o situaţie de acest gen să se întâmple într-un spital de urgenţe", a subliniat Ion Bazac.
Ministrul Sănătăţii a arătat că, "poate, reacţia este foarte dură" în demiterile şi desfacerea contractelor de muncă a celor implicaţi în cazul de la Slatina, dar a atras atenţia că, atât timp cât va deţine această funcţie, "sistemul trebuie să înţeleagă că legile nu sunt facultative, sunt obligatorii".
"Voi fi în orice fel de spital, dacă va fi nevoie, la orice fel de oră, ca aceste legi să se aplice. Eu sper că aici am dat un exemplu", a subliniat Bazac.
El a vorbit şi despre necesitatea stabilirii mai multor norme privind activitatea cadrelor medicale.
"Dacă stabilim reguli şi norme, lumea va fi învăţată să lucreze după ele şi nu vom mai ajunge ca, în UE, în 2009, să avem asemenea cazuri", a spus Ion Bazac.
Săptămâna viitoare o echipă de control a Ministerului Sănătăţii va veni la Slatina şi va analiza toată activitatea spitalului. AGERPRES/(Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, vineri noaptea, la Slatina, după mai mult de patru ore de audieri în cazul pacientului mort pe holurile Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina, înlocuirea şefilor DSP Olt, Spitalului Judeţean, desfacerea contractului de muncă...
Precizări ale fostului ministru al sănătăţii Ion Bazac privind plantele etnobotanice Fostul ministru al sănătăţii dr. Ion Bazac precizează că a fost primul care a solicitat public închiderea magazinelor de profil şi a elaborat un proiect pentru interzicerea poduselor etnobotanice.
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost modernizată la standarde europene Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, după ce a fost modernizată cu o investiţie de aproape 7 milioane de lei, astfel capacitatea de tratare a bolnavilor fiind aproape dublată.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Ministrul Sănătăţii a cerut un control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Judeţean Slatina - secţia de Psihiatrie, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MS.