Cele mai citite
 


Tulcea: Primul caz confirmat de gripă nouă din judeţ
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O elevă a Liceului 'Grigore Moisil', în vârstă de 16 ani, se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat suspiciunea de gripă nouă transmisă de medicii tulceni.
Directoarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru, a declarat că este posibil ca adolescenta să fi luat virusul de la tatăl ei care ar fi fost plecat în străinătate.

'Ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi nu pot spune în momentul de faţă dacă şi alţi colegi de liceu ai adolescentei sunt suspectaţi de gripă nouă. Starea adolescentei este în momentul de faţă bună. Nu are febră, dar prezintă celelalte semne ale bolii, ea aflându-se sub tratament specific', a afirmat directoarea ASP.

Laura Militaru a mai spus că din mai până în prezent 90 de mostre recoltate de la diferite persoane au fost transmise Institutului Cantacuzino, 16 dintre acestea fiind transmise începând cu data de 1 octombrie.

'După triajul epidemiologic care se efectuează în această după-amiază, copiii care prezintă semne de gripă vor fi izolaţi la SJU sau acasă, orele urmând să fie suspendate', a menţionat directoarea Militaru.

Potrivit sursei, dezinfecţia sălilor de curs a fost deja efectuată.

Încă de marţi, când în judeţ nu exista nici un caz de gripă nouă confirmat, la recomandarea ASP în spitale s-au instituit măsuri de restricţionare a vizitatorilor, accesul în secţiile de boli contagioase, nou-născuţi, maternitate şi pediatrie fiind interzis.

De asemenea, aparţinătorii bolnavilor din celelalte secţii au dreptul să îşi viziteze rudele doar două zile pe săptămână, vizita urmând să fie efectuată doar în prezenţa unui asistent medical.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Încă o suspiciune de gripă nouă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a decis, miercuri, internarea unei adolescente în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) care este suspectă de gripă nouă.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Tulcea: Primul deces din judeţ, cauzat de gripa nouă O femeie de 42 de ani din judeţul Tulcea a murit, marţi, după ce a contactat virusul AH1N1, acesta fiind primul caz de acest gen înregistrat în judeţ.
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.