Cele mai citite
 


Braşov: Investiţii în derulare doar în trei din cele 16 spitale
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar trei din cele 16 spitale câte există în judeţul Braşov au, în prezent, investiţii în derulare, care se vor finaliza până la sfârşitul acestui an cu bani de la Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Cătălin Şeitan.
La Spitalul de Boli Infecţioase se află în construcţie o secţie de Terapie Intensivă, investiţie de 200.000 de lei, la Spitalul de Pneumoftiziologie - modernizarea şi reabilitarea mai multor secţii, pentru care se investesc 200.000 de lei, iar la Spitalul Orăşenesc din Zărneşti se reabilitează şi se dotează secţia de Obstretică-Ginecologie, pentru care Ministerul a alocat suma de 300.000 de lei, după ce spitalul a fost vizitat, în luna iunie, de fostul ministru Ion Bazac.

Investiţiile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, de mai mare amploare, începute în urmă cu doi ani, care priveau compartimentarea saloanelor, dotarea cu mobilier a saloanelor pentru bolnavi şi cu aparatură, a cabinetelor din spital, s-au oprit din lipsă de fonduri. Nici Consiliul Judeţean Braşov, care a contribuit anul trecut cu câteva zeci de milioane de lei la modernizările făcute, nu a mai avut bani, în acest an, pentru continuarea lucrărilor.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică susţine că sunt spitale în judeţ care au mai făcut lucrări de reabilitare şi reparaţii cu bani din bugetele Consiliilor Locale, fonduri care nu sunt raportate Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, Maternitatea din municipiul reşedinţă de judeţ va intra într-un proces amplu de reabilitare a vechii clădiri, cu bani de la Banca Mondială, iar lucrările vor începe anul viitor.

În ceea ce priveşte cabinetele medicilor de familie acestea există în toate localităţile judeţului şi nu se pune problema închiderii unor cabinete din lipsă de pacienţi.

'Nu am avut şi nici nu avem cazuri în care aceste cabinete să fie închise din lipsa medicului sau a pacienţilor. Sper să nu avem, probleme de acest gen. Aceeaşi situaţie este şi la spitale. Cu banii primiţi de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în luna octombrie, toate spitalele din judeţ au fonduri pentru asigurarea serviciilor medicale, pentru plata salariilor şi a utilităţilor, până la sfârşitul anului,' a mai precizat Cătălin Şeitan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în etapa a doua de modernizare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă intră în a doua etapă de modernizare, după ce indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii au fost aprobaţi vineri, în şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean.
Braşov: 3,5 milioane de lei investiţi în aparatură şi reparaţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suma de 3,5 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Braşov a fost investită în repararea blocului operator şi a secţiei ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă managerul unităţii...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju.
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.