Cele mai citite
 


Satu Mare: Bolnavii de la Spitalul Judeţean II, trimişi să se spele acasă
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean II (spitalul vechi) Satu Mare sunt nevoiţi să stea în frig, iar cei care se pot deplasa sunt învoiţi să meargă acasă pentru a se spăla.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că, din cauză că nu există un sistem de încălzire, unitatea spitalicească este încălzită cu radiatoare electrice, dar sistemul electric, vechi de aproximativ 40 de ani, cedează. Astfel, bolnavii sunt nevoiţi să stea în frig, iar, în lipsa apei calde, internaţii sunt învoiţi să meargă până acasă pentru a se spăla. Conducerea spitalului le-a recomandat pacienţilor să îşi aducă pături de acasă pentru a nu îngheţa de frig.

'Avem doar apă rece. Medicii îi mai învoiesc pe cei care pot să meargă acasă să se spele. Toaleta celorlalţi internaţi se face cu apă încălzită în vasele pe care le avem', a spus Demian.

Potrivit acestuia, în 12 zile trebuie să ajungă la spital cazanele pentru încălzire comandate în urma unei licitaţie, iar montarea lor va mai dura câteva zile. Constantin Demian susţine că, în aproximativ trei săptămâni, problema încălzirii va fi rezolvată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Lipsă de asistenţi medicali la Spitalul Judeţean spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare are un deficit de peste 200 de asistenţi medicali, fiind un asistent la 20-30 de paturi, faţă de unul la 6-8 cât prevăd normativele.
Satu Mare: O sută de paturi electrice din Germania vor fi donate spitalelor din judeţ O sută de paturi electrice provenind de la spitale din Germania vor fi donate spitalelor din judeţul Satu Mare, prin implicarea unui ONG.
Gorj: Lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare,printre deficienţele constatate de DSP la şcolile din judeţ Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de verificări la şcolile din judeţ, până în prezent fiind constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena...
Satu Mare: Proiect de încălzire cu apă geotermală a Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a alocat în cadrul şedinţei de luni bani pentru realizarea unui proiect de încălzire cu apă geotermală a Spitalului Judeţean.
Avocatul Poporului - anchetă privind prezenţa bacteriei E-coli în apa potabilă din Satu Mare Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă cu privire la prezenţa bacteriei E-coli în apa potabilă din municipiul Satu Mare.
Lipsa apei calde în cazărmi în Rusia: doi morţi, circa 600 de militari cu infecţii respiratorii acute Doi militari au murit şi încă aproape 600 s-au îmbolnăvit de o infecţie virală acută a aparatului respirator în unitatea militară 20115, dislocată în orăşelul Ostrogojsk, în apropiere de Voronej (500 - 600 km sud de Moscova) din cauza lipsei de medicamente şi a apei calde în cazărmi, relatează joi portalul...