Cele mai citite
 


Vrancea: Institutul 'Cantacuzino' a oferit cel mai mic preţ pentru vaccinul antigripal
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti a oferit cel mai mic preţ de achiziţie pentru vaccinul antigripal la licitaţia organizată, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
Potrivit procedurii, toţi participanţii la licitaţie vor fi informaţi în următoarea perioadă despre rezultatul licitaţiei şi vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru depunerea contestaţiei.

''Sperăm să nu avem nici o contestaţie, astfel încât să putem achiziţiona vaccinul cât mai rapid'', a declarat Iulia Mircea, directorul economic al DSP.

Aceasta a spus că dacă nu va fi depusă nicio contestaţie, în data de 12 noiembrie s-ar putea semna contractul de achiziţie cu câştigătorul licitaţiei şi, în perioada imediat următoare ar putea începe şi campania de vaccinare antigripală.

DSP Vrancea nu a achiziţionat dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă. Întârzierea s-a datorat schimbării procedurii de achiziţie a vaccinului care, până în anii trecuţi, intra în atribuţiile Ministerului Sănătăţii.

Iniţial, DSP Vrancea a dorit să achiziţioneze 21.000 doze de vaccin dar Ministerul Sănătăţii a aprobat suplimentarea numărului de doze până la 41.000.

Potrivit estimărilor făcute de DSP, în Vrancea este nevoie, pe toată perioada campaniei de vaccinare, de 86.000 doze de vaccin.

Potrivit datelor statistice, până la aceasta dată, în judeţ s-au înregistrat aproximativ 5.000 de cazuri de persoane care au suferit de viroze respiratorii de sezon, majoritatea copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 4 ani.

Totodată, trei persoane sunt suspecte că s-ar fi putut contamina cu virusul gripei noi după ce au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu virusul AH1N1. Printre suspecţi se află şi inspectorul şef al ISJ Vrancea, Iordache Bostan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Campania de vaccinare nu a început Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu a achiziţionat, până la această dată, dozele de vaccin antigripal necesare pentru campania din această iarnă.
Vrancea: 9 lei o doză de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea va achiziţiona vaccinul antigripal la preţul de aproximativ 9 lei pentru fiecare doză, de la Institutul Cantacuzino Bucureşti.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...