Cele mai citite
 


Vaslui: Măsuri de protecţie împotriva gripei noi la Vama Albiţa
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Vama Albiţa au fost intensificate măsurile de protecţie, instituite în cazul pandemiei de gripă nouă. La intrarea în tură, atât vameşii cât şi poliţiştii de frontieră sunt instruiţi şi primesc echipamentul de protecţie, pe care îl poartă la efectuarea controlului, când intră în contact cu grupurile de persoane ce intră în ţară.
'Controlul specific se face în comun cu reprezentanţii DSP care asistă, pentru identificarea persoanelor bolnave. Am luat măsuri suplimentare, toţi lucrătorii fiind dotaţi cu măşti, mănuşi, şi halate', a declarat, miercuri, Alina Dima, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Deocamdată nu au fost înregistrate persoane suspecte de gripă la intrarea în ţară.

La nivelul judeţului Vaslui au fost confirmate două cazuri de gripă nouă, fiind vorba despre un tânăr de 23 de ani din Bârlad şi tatăl acestuia, în vârstă de 53 de ani. Există, de asemenea, zece cazuri de suspiciuni de gripă, autorităţile sanitare vasluiene aşteptând rezultatele analizelor de la Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti. Persoanele suspecte de infectare cu virusul A/N1H1 sunt din municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Creşte numărul cazurilor de gripă nouă Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, în municipiul Bârlad, din grupa de vârstă 19-28 ani, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Vaslui: Încă cinci cazuri de gripă A/H1N1 confirmate în judeţ Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat, marţi, încă cinci cazuri de gripă nouă la pacienţi din judeţul Vaslui.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Arad: Trei cazuri de gripă nouă semnalate în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, existenţa a trei cazuri de gripă nouă în rândul membrilor unei familii din judeţul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Vaslui: Prima unitate şcolară închisă din cauza gripei noi Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' Vaslui, cea mai mare unitate şcolară din judeţ, a fost închis sâmbătă, după ce Institutul Cantacuzino a confirmat patru cazuri de gripă nouă, la trei elevi şi un profesor.