Cele mai citite
 


Videanu va cere în Guvern suplimentarea fondurilor pentru vaccinul împotriva gripei AH1N1
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, după audierile din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că va cere în şedinţa de Guvern suplimentarea cu 38 milioane de lei a fondurilor alocate pentru achiziţionarea de fiole de vaccin şi pentru materialele de protecţie împotriva gripei AH1N1.
'Din fondul de rezervă al Guvernului vom aloca, sper, astăzi, în şedinţa de Guvern, banii necesari pentru suplimentarea comenzii de la 5.000 la 10.000 de fiole de vaccin, plus asigurarea resurselor pentru rezolvarea terapiilor intensive la nivelul prioritar centrelor universitare, dar şi la nivelul celorlalte spitale judeţene. Sigur, e un proiect cu Banca Mondială pe care sperăm să-l gestionăm în regim de urgenţă', a declarat Videanu.

Potrivit ministrului interimar al Sănătăţii, se va solicita suplimentarea fondurilor cu 26 milioane de lei, din rezerva Guvernului şi cu 12 milioane de euro, din împrumut de la Banca Mondială.

Ministerul Sănătăţii a alocat deja 21 de milioane de lei din bugetul său pentru procurarea de materiale de protecţie privind gripa AH1N1.

El a mai arătat că vaccinarea împotriva noii gripe va începe pe 26 noiembrie.

'Acum două zile aveam 1.400.000 de doze de vaccin înfiolat. Până la sfârşitul lunii noiembrie vom depăşi cu mult două milioane. Ceea ce pot să vă spun este că Institutul Cantacuzino este pregătit ca, până la sfârşitul lunii decembrie, să avem cele cinci milioane de doze necesare pentru acoperirea a întregii populaţii, care, teoretic, ar putea fi afectată de răspândirea virusului', a arătat Videanu.

Ministrul interimar al Sănătăţii a subliniat că, pe lângă investiţiile necesare, ca măsură de prevenire, s-a mai instituit sistemului de limitare a accesului de carantină la nivelul spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Dolj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are un nou manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova are, începând de joi, un nou manager în persoana conf.univ.dr.Florin Petrescu care a mai îndeplinit această funcţie în mai multe rânduri în ultimii 15 ani.
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Videanu: Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie Vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va începe pe 26 noiembrie, a declarat, marţi, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, la inaugurarea hidrocentralei de la Movileni.