Cele mai citite
 


Olt: Primăria Caracal a cumpărat măşti de protecţie pentru elevi
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Caracal a cumpărat 2.000 de măşti de unică folosinţă pentru protecţie împotriva virusului gripei noi.
Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a precizat că măştile vor ajunge joi în Caracal şi ele vor fi distribuite elevilor dacă apar cazuri de gripă nouă.

'Nu avem cazuri în oraş, dar am discutat cu directorii şcolilor şi am stabilit că trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. De aceea am contactat o firmă care poate dezinfecta, dacă e nevoie, şi am comandat 2.000 de măşti de protecţie de unică folosinţă la preţul de 1 leu fiecare. Măştile vor ajunge mâine (joi - n.r.) în Caracal pentru că în farmacii nu mai sunt deocamdată de vânzare, au avut foarte puţine şi le-au dat de luni', a spus primarul Anghel.

Nici în farmaciile din Slatina nu mai sunt măşti de unică folosinţă la preţ mai mic de 1 leu, ele fiind cumpărate în zilele de luni şi marţi, dar există măşti de protecţie la preţul de 5 lei.

În judeţul Olt nu au fost semnalate cazuri de gripă nouă, însă spitalele şi şcolile au luat măsuri preventive.

În Spitalul judeţean de Urgenţă Slatina accesul vizitatorilor este permis numai sâmbăta şi duminica, cu echipament de protecţie (măşti, halate etc), iar internările se fac numai printr-un singur birou.

La spitalele din Slatina şi Carcal au fost pregătite şi două saloane, cu o capacitate de 17 paturi, unde pot fi internaţi pacienţii cu virusul gripei noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Alba: Cinci lei, coplata la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba vor plăti la externare o taxă de 5 lei, cea mai mică sumă prevăzută de legea coplăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie a vizitatorilor - botoşei de unică folosinţă, pelerine, dezinfectant şi alte materiale utilizabile...
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.
Harghita: Pompier infectat cu virusul A/H1N1 Un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a fost diagnosticat, joi, cu gripă nouă, numărul cazurilor de infectare cu virus A/H1N1 ajungând, în judeţ, la 59.