Cele mai citite
 


Harghita: Primele două cazuri confirmate de gripă nouă, la Miercurea Ciuc
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O elevă din Miercurea Ciuc şi o angajată a Centrului Cultural Judeţean Harghita au fost depistate, miercuri, cu noul virus gripal A/H1N1, acestea fiind primele cazuri confirmate din judeţ.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Emilia Braic, a declarat pentru AGERPRES, că eleva la care s-a confirmat prezenţa virusului este de la Liceul 'Octavian Goga' din Miercurea Ciuc, motiv pentru care clasa în care învaţă a fost închisă şi urmează să fie dezinfectată.

Directorul Liceului Octavian Goga, Doru Dobreanu, a precizat că eleva de 18 ani este în clasa a XII-a A şi nu a venit la şcoală încă de vineri, pentru că se simţea rău. Potrivit sursei citate, fata nu a fost plecată în străinătate, dar este posibil să fi intrat în contact cu cineva bolnav.

Cel de-a doilea caz confirmat de îmbolnăvire cu gripă nouă este al unei angajate, în vârstă de 29 de ani, de la Centrul Cultural Judeţean Harghita care a fost plecată la o conferinţă în Belgia.

Directorul Centrului, Ferencz Angela, a declarat pentru AGERPRES că şi ea a participat la aceeaşi conferinţă, dar nu prezintă simptome de îmbolnăvire.

'Colega noastră era răcită şi se simţea rău încă de când am plecat în Belgia, iar la întoarcere a mers la medic şi i s-au recoltat probe', a spus aceasta.

Şefa Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a precizat că cele două persoane la care s-a confirmat gripa nouă sunt izolate la domiciliu, iar starea lor este bună, urmând să primească tratament cu medicaţie antivirală recomandată de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, se vor stabili cine sunt persoanele cu care au intrat în contact, iar acestea vor fi, la rândul lor, izolate la domiciliu timp de şapte zile.

'Se va face anchetă epidemiologică, se vor nominaliza contacţii şi aceştia vor fi urmăriţi de medicii de familie', a explicat dr. Miron.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Harghita: Numărul cazurilor de infectare cu A/H1N1 a ajuns la şase Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la şase, Institutul Cantacuzino confirmând, marţi, prezenţa virusului A/H1N1 la alţi doi elevi din Miercurea Ciuc.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.