Cele mai citite
 


Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
''Testele au infirmat prezenţa virusului A H1N1 la cei doi focşăneni'', a declarat medicul Marina Maiorov, şefa departamentului Epidemiologie a Direcţiei de Sănătate Publică.

Luni, doi tineri în vârstă de 27 de ani, din Focşani, s-au prezentat la secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani şi au declarat că, în urmă cu 8 zile, au intrat în contact cu o rudă venită din Anglia, care s-a dovedit a fi bolnavă de gripă A H1N1. Cei doi nu aveau simptome deosebite dar, pentru mai multă siguranţă, li s-au recoltat probe specifice pentru a verifica dacă au fost infectaţi.

Apariţia primelor suspiciuni au determinat sporirea măsurilor de prevenire a apariţiei cazurilor de gripă A H1N1 în Vrancea.

La Spitalul Judeţean a fost redus la o oră programul de vizitare al bolnavilor internaţi în unele secţii, iar în cele cu risc a fost sistat cu desăvârşire.

De asemenea, personalul medico-sanitar poartă măşti de unică folosinţă la serviciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Alte 17 cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Alte 17 cazuri de gripă nouă au fost confirmate, joi, în localităţile arădene după efectuarea analizelor de către Institutul,, Cantacuzino'' din Bucureşti, numărul persoanelor îmbolnăvite cu virusul AH1N1 ajungând, astfel, la 26 în judeţ.
Vrancea: Trei cazuri de gripă porcină, confirmate în judeţ Trei cazuri de gripă porcină AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focşani , oraşul Odobeşti şi comuna Baloteşti, au fost confirmate, luni, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea.
Vrancea : Primul caz de gripă diagnosticat în acest an în judeţ Primul caz de gripă diagnosticat clinic în acest an în Vrancea a fost confirmat, miercuri, în baza rezultatelor primite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, unde fuseseră trimise spre analiză probe recoltate după examenul clinic efectuat de medici din Focşani, a declarat medicul Marina Maiorov...
Arad: Trei cazuri de gripă nouă semnalate în judeţ Institutul Cantacuzino a confirmat, la sfârşitul săptămânii trecute, existenţa a trei cazuri de gripă nouă în rândul membrilor unei familii din judeţul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Vrancea: Şapte noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat, miercuri, existenţa a şapte cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 la nivelul judeţului Vrancea.
Galaţi: Alte trei cazuri confirmate de gripă nouă Alte trei cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă au fost confirmate, în scris, miercuri, în judeţul Galaţi, de Institutul Cantacuzino de la Bucureşti.