Cele mai citite
 


Românii nu mai sunt atât de speriaţi de cancer, arată un studiu de specialitate
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gastroenterologie
 

A doua parte a studiului realizat în perioada mai-iunie 2009, în cadrul campaniei 'Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte', a evidenţiat că românii nu mai sunt atât de speriaţi de această boală.

A doua parte a studiului efectuat de compania Roche România şi-a propus să analizeze atitudinea populaţiei cu privire la cancer, principalele surse de informare în legătură cu această boală şi cele mai cunoscute tipuri de cancer.

Toţi cei intervievaţi, în proporţie de 100%, cunosc pe cineva afectat de cancer. 69% dintre aceştia au declarat că au avut un caz de cancer în familie, în timp ce restul au precizat că au cunoscut un prieten (19%) sau un coleg (12%).

În acest context, majoritatea respondenţilor au declarat că au adoptat o atitudine optimistă în momentul aflării despre cazul de cancer: 42% au precizat că, deşi iniţial s-au simţit deprimaţi de vestea aflată, şi-au schimbat atitudinea rapid, iar 23% dintre ei s-au manifestat ca fiind optimişti din prima clipă cu privire la şansele de viaţă ale persoanei apropiate.

Cele mai frecvente tipuri de cancer cunoscute de grupul de aparţinători sunt cancerul de sân (26%), cel pulmonar (16%), cancerul colorectal (12%), cancerul limfatic (5%) şi cancerul la stomac (6%).

Printre cele mai cunoscute metode de terapie a cancerului, respondenţii din grupul de aparţinători au enumerat: chimioterapia, intervenţia chirurgicală, radioterapia şi terapia cu anticorpi.

Referitor la cele mai populare surse de informare despre diferitele tipuri de cancer, 22% dintre respondenţii din acest grup au declarat că îşi iau informaţiile necesare de pe internet, în timp ce 18,2% declară că apelează la medicul oncolog. Mass-media (17,4%) şi cercul apropiat de prieteni (16,0%) reprezintă de asemenea surse importante de informare.

Studiul a fost realizat pe trei grupuri de populaţie: pacienţi diagnosticaţi cu cancer, aparţinători (persoane care au cunoscut sau care au avut în familie un caz de cancer) şi persoane care nu au fost afectate în niciun fel de această boală.

Studiul a avut la bază completarea a 560 de chestionare online. Respondenţii sunt adulţi cu vârsta cuprinsă între 20 şi 66 de ani, din mediul urban.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi terapii în cancerul de stomac HER2-pozitiv şi cancerul gastro-esofagian Bucureşti,1 nov./Agerpres/- Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, care, în combinaţie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacienţii care nu au primit anterior tratament...
Campania de informare 'Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte', relansată Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Campania de informare şi educare ''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'', care militează pentru o percepţie corectă a publicului asupra cancerului, va fi relansată de Roche România.
Primul medicament tintit care a demonstrat o imbunatatire a supravietuirii generale in cancerul de stomac HER2-pozitiv si cancerul gastro-esofagian Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou medicament, produs de concernul farmaceutic elvetian Roche, care, in combinatie cu chimioterapia, este indicat pentru tratamentul cancerului de stomac sau gastro-esofagian metastatic, HER2-pozitiv, la pacientii care nu au...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Studiu: 70% dintre români nu cunosc metodele de diagnosticare a cancerului intestinului gros Aproape 70% dintre români nu cunosc investigaţiile medicale sau analizele care permit diagnosticarea cancerului de intestin gros, relevă un studiu realizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, împreună cu IMAS.
Boehringer Ingelheim: Studiu comparativ in privinta carcinomului pulmonar cu celule scuamoase ASCO 2015: Studiul comparativ direct demonstrează o rată de supraviețuire generală superioară pentru afatinib comparativ cu erlotinib, la pacienții în stadiu avansat de carcinom pulmonar cu celule scuamoase care au beneficiat anterior de tratament