Cele mai citite
 


Gripa porcină: Guvernul de la Chişinău decide închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o săptămână
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul de la Chişinău a decis miercuri, în vederea prevenirii răspândirii gripei porcine, ca toate instituţiile de învăţământ din Republica Moldova să fie închise timp de o săptămână, iar în cazul grădiniţelor a recomandat părinţilor să ţină copiii acasă.
Totodată, executivul moldovean a mai recomandat cetăţenilor Republicii Moldova să evite deplasările în ţările cu risc sporit de contaminare cu virusul A/H1N1.

Până în prezent, autorităţile moldovene au înregistrat 160 de cazuri suspecte de infecţie cu virusul noii gripe, 30 de cazuri fiind confirmate, dintre care două mortale.

Autorităţile române au promis Republicii Moldova 20.000 de doze de vaccin pandemic la finele lunii noiembrie, după cum anunţa marţi ministrul moldovean al sănătăţii Vladimir Hotineanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
Mehedinţi: Mii de doze de vaccin contra A/H1N1, expirate Drobeta Turnu Severin, 14 oct /Agerpres/ - Peste 2.000 de doze de vaccin Cantgrip utilizat contra virusului A/H1N1 (gripa porcină), aflate în stoc în cabinetele medicilor de familie din judeţul Mehedinţi, au termenul de valabilitate expirat din luna septembrie.
Gripa porcină, panica şi realitatea Madrid, 13 mai /Agerpres/ - Odată trecută o perioadă de prudenţă, putem aventura un răspuns la o întrebarea lăsată în suspensie: această gripă nu are aspectul de a deveni cumplita pandemie de care se temea toată lumea. Există doi factori care definesc posibilitatea ca o infecţie să se transforme într-o...
(Corespondenţă) Guvernul de la Chişinău şi-a întrat în drepturi (presa) Chişinău, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Presa de la Chişinău examinează luni perspectivele noului Guvern al Republicii Moldova, care a fost învestit şi a depus jurământul la sfârşitul săptămânii trecute.
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
Gripa porcină face primele victime în Rusia Gripa porcină a făcut trei victime marţi în Rusia. O femeie în vârstă de 53 de ani s-a stins din viaţă într-un spital din Moscova, iar alte două - într-o clinică din oraşul Cita, în Transbaikalia. Una dintre ele era însărcinată în luna a opta. Din păcate, medicii nu au putut salva copilului. Cadrele...