Cele mai citite
 


Tulcea: Încă o suspiciune de gripă nouă
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a decis, miercuri, internarea unei adolescente în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) care este suspectă de gripă nouă.
Adolescenta, în vârstă de 16 ani, potrivit directoarei ASP, Laura Militaru, este colegă de clasă cu tânăra care a fost deja diagnosticată cu gripă nouă şi care se află internată în spital.

'Am luat această decizie în urma triajului epidemiologic, probele recoltate de la cea de-a doua adolescentă care prezintă simptomele noii gripe urmând să fie transmise joi Institutului Cantacuzino din Bucureşti pentru confirmarea diagnosticului', a afirmat directoarea ASP, Laura Militaru.

Potrivit acesteia, starea primei adolescente diagnosticate cu virusul AH1N1 este stabilă, ea beneficiind în continuare de tratament.

Din luna mai până în prezent, 90 de mostre recoltate de la diferite persoane au fost transmise Institutului Cantacuzino, 16 dintre acestea fiind trimise după data de 1 octombrie. Din cele 16 probe, doar în cazul uneia a fost confirmat virusul noii gripe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Primul caz confirmat de gripă nouă din judeţ O elevă a Liceului 'Grigore Moisil', în vârstă de 16 ani, se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat suspiciunea de gripă nouă transmisă de medicii tulceni.
Tulcea: Primul deces din judeţ, cauzat de gripa nouă O femeie de 42 de ani din judeţul Tulcea a murit, marţi, după ce a contactat virusul AH1N1, acesta fiind primul caz de acest gen înregistrat în judeţ.
Tulcea: Al doilea deces cauzat de gripa nouă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Tulcea a înregistrat cel de-al doilea caz de deces, de la începutul sezonului rece, apărut pe fondul unor complicaţii din cauza virusului AH1N1.
Caraş-Severin: Suspiciune de gripă nouă, neconfirmată Suspiciunea de gripă nouă A/H1N1, apărută în municipiul Caransebeş la un cetăţean bulgar, nu s-a confirmat, ceea ce înseamnă că judeţul Caraş-Severin rămâne, deocamdată cel puţin, fără asemenea diagnostice la pacienţi.
Vrancea: Nu s-a confirmat suspiciunea de gripă nouă Testele realizate la Institutul ''Cantacuzino'' sunt negative pentru cei doi vrânceni suspectaţi că s-ar fi infestat cu virusul AH1N1, după ce au intrat în contact cu un cetăţean diagnosticat cu gripă nouă.
Tulcea: Al treilea caz de gripă nouă confirmat în judeţ Un tulcean, de 47 de ani, se află izolat la domiciliu din cauza noii gripe, acesta fiind cel de-al treilea caz din judeţ confirmat de specialiştii bucureşteni.