Cele mai citite
 


Prof.dr. Radu Rogozea: Sănătatea celulei nervoase este foarte importantă
joi, 5 noiembrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Alzheimer
 

Sănătatea celulei nervoase este foarte importantă, a declarat, într-o conferinţă de presă, miercuri, prof.dr. Radu Rogozea de la Spitalul de Urgenţă 'Bagdasar Arseni'. El a subliniat că memoria este un proces psihic fundamental care are ca principale funcţii achiziţia, stocarea, actualizarea informaţiilor.

Celulele nervoase, cu trecerea anilor, se reduc şi duc la îmbătrânire, la senilitate şi trebuie ca omul să lupte pentru a întârzia cât mai mult acest proces.

Referindu-se la acest proces specialistul a subliniat importanţa vaselor de sânge şi a amintit câteva patologii legate de acestea respectiv demenţa vasculară, spongioasă, cea mai gravă fiind considerată demenţa Alzheimer.

'Datele oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că aceasta a crescut fantastic. Un om care nu citeşte, nu vorbeşte mult, nu are o activitate socială, are toate şansele să se prăbuşească rapid', a arătat prof. dr. Radu Rogozea.

Acesta a explicat că boala Alzheimer apare de timpuriu, de la 50 de ani şi are o evoluţie rapidă, manifestările fiind scăderea atenţiei, dezorientare temporară, spaţială, tulburări de comportament, irigaţia cerebrală fiind cea care suferă. La acestea, dacă se mai adaugă şi un colesterol ridicat, evoluţia este rapidă.

Prof.dr. Rogozea a explicat că acest colesterol poate fi ridicat fie din cauza unei alimentaţii nesănătoase, fie stresului.

Specialistul a făcut referire şi la ultimele studii care accentuează importanţa somnului pentru sistemul nervos.

'Trebuie să luptăm pentru o îmbunătăţire a circulaţiei cerebrale, foarte importante pentru activitatea sistemului nervos', a subliniat medicul reliefând rolul terapiilor.

Referitor la noua terapie lansată de LaborMed - Flavotan, un supliment alimentar, dr. Rogozea a evidenţiat importanţa acesteia pentru îmbunătăţirea circulaţiei la nivel cerebral, crescând fluxul sangvin. El a adăugat că poate fi luat preventiv fiind vorba de un extract standardizat de Ginkgo Biloba.

Compania LaborMed a desfăşurat, din luna octombrie şi până pe 5 noiembrie, o caravană a memoriei în Bucureşti şi alte 12 judeţe din ţară, scopul fiind informarea cât mai multor persoane despre problemele de memorie, factorii care le determină şi modalităţile de prevenire.

'Echipele de promoteri au întâmpinat oamenii cu sfaturi şi teste de memorie, dar şi cu o ofertă atractivă la fiecare două cutii cumpărate, primeşte a treia cutie gratuit', a declarat Adrian Stroilescu, director LaborMed.

Tratamentul cu Flavotan se face timp de trei luni, o cuite de 80 mg costă 5 lei, iar cele de 120 mg, 8 lei. Pentru o lună de tratament sunt necesare trei cutii.

Notare
Comentarii
de TUTUI, EVA
Am 86 de ani. Impotriva scaderii memoriei mi s-a recomandat : aricept, cerebrolysin (zece injectii in trei luni), milgamma si vit.E 15 zile pe luna si zilnic 2 oxybral. Urmez tratamenntul de cinci luni. Citesc mult, sunt atenta la stiri, citesc presa. Sunt ingrijorata de perspectiva cam sumbra.
Ce se mai poate face?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...
DOCUMENTAR: Alois Alzheimer, 100 de ani de la moarte Boala Alzheimer, afecţiune neurodegenerativă progresivă, care afectează celulele creierului şi pe cele ale coloanei vertebrale, cauzând un proces de deteriorare progresivă a funcţiilor cognitive (atenţia, percepţia, memoria, etc.), a fost pentru prima dată descrisă de către psihiatrul şi neuropatologul...
Ginkgo biloba ineficient pentru tulburările de memorie Washington, 4 ian /Agerpres/ - Echipa doctorului Snitz de la Universitate din Pittsburgh a demonstrat ineficienţa extractului de Ginkgo biloba, folosit sub formă de medicament homeopat pentru tulburările cognitive sau de memorie legate de boala Alzheimer. De milioane de ani, Ginkgo biloba sau 'arborele...
Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer Ziua mondială pentru combaterea maladiei Alzheimer (World Alzheimer's Day) este marcată în fiecare an la 21 septembrie, în peste 77 de ţări. Campania din acest an are ca temă: "Demenţa: putem reduce riscul" concentrându-se pe modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii printr-un stil de viaţă sănătos.
Conf.dr. Cătălina Tudose: Se impune un plan naţional pentru Alzheimer În România, spre deosebire de ţările europene, boala Alzheimer nu beneficiază de niciun fel de servicii de îngrijire comunitară, rămânând 'încremenită' în aceeaşi situaţie ca în secolul trecut, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Cătălina Tudose, presedinta Societăţii Române Alzheimer...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.