Cele mai citite
 


Ucraina: Iuşcenko se adresează ONU pentru efectuarea unei expertize virusologice
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, s-a adresat ONU în vederea unei expertize virusologice în Ucraina, în legătură cu epidemia de gripă.
'M-am adresat ONU pentru efectuarea unei expertize virusologice în Ucraina', a declarat preşedintele Iuşcenko, citat de RIA Novosti.

Şeful statului ucrainean a explicat că, în prezent, în Ucraina este epidemie de gripă de sezon, dar că au fost înregistrate şi cazuri de gripă A/H1N1, pentru care este necesar un ajutor din partea experţilor ONU.

Săptămâna trecută, în Ucraina a fost decretată epidemia de gripă care a afectat în special regiunile din vestul ţării. Potrivit unui recent bilanţ, peste 478.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă şi viroze de sezon acute, dintre care 81 au decedat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1) În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Kiev cu şefii regiunilor din vestul Ucrainei, unde a izbucnit o epidemie de gripă nouă provocată de virusul A (H1N1), preşedintele Viktor Iuşcenko a anunţat - sâmbătă - decizia armatei de a amâna campania de recrutare din noiembrie pentru primăvara anului viitor...
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
A/H1N1: 174 de morţi, peste un milion de bolnavi în Ucraina Epidemia de gripă şi dificultăţile respiratorii acute au afectat peste un milion de ucraineni şi au provocat moartea a 174 de persoane, transmite din Kiev AFP.
(Corespondenţă) Epidemie de gripă A/H1N1 declarată în regiunea Sofia Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Epidemie de gripă A/H1N1 a fost declarată în regiunea Sofia, care include zona în jurul capitalei bulgare, dar nu şi oraşul Sofia.
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.
Gripa A/H1N1: 16 cazuri mortale în Kuweit Două noi decese provocate de gripa A/H1N1 au fost înregistrate în Kuweit, ceea ce creşte la 16 numărul cazurilor mortale provocate de această boală în emiratul din regiunea Golfului, a anunţat joi o sursă oficială, informează AFP.