Cele mai citite
 


Spitalul Floreasca face precizări privind starea de sănătate a celor trei persoane accidentate la Nehoiu
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele trei persoane implicate în accidentul colectiv de muncă de la Nehoiu, judeţul Buzău, se află internate în continuare la Spitalul Floreasca din Capitală.
Nicolae Stan, de 47 de ani, este, în prezent, pe suport ventilator, dar e stabil hemodinamic, iar terapia vizează optimizarea funcţiilor sale vitale.

Pacientul prezintă, totodată, gamba dreaptă cu osteosinteză la nivelul tibiei, defect de părţi moi în 1/3 distală a gambei faţă antero-internă cu vizualizarea focarului de fractură şi transa de fasciectomie la nivelul lojei posterioare, lambouri cutanate viabile, musculatură contractilă, fără secreţii patologice, puls distal prezent. De asemenea, el are genunchiul stâng cu osteosinteză la nivelul rotulei, plagă operatorie cu evoluţie favorabilă, defect cutanat (2/2 cm) faţă antero-internă a genunchiului, fără secreţii patologice prezente.

Plăgile chirurgicale - scalp, cot şi faţă dorsală mâna dreaptă - au o evoluţie favorabilă. Pacientul este imobilizat cu atelă gipsată gambiero-podală dreapta, femuro-gambieră stângă şi brahio-antebrahio-palmară dreaptă.

Al doilea pacient - Traian Susma, de 50 ani - are fractură occipitală cu înfundare, hemoragie subarahnoidiană, contuzii hemoragice frontale stângi şi parietale dreapta, edem cerebral difuz. El mai prezintă şi fractură etmoido-frontală în observaţie pentru fistula LCR şi pneumonie de aspiraţie lob inferior drept. Se continuă măsurile specifice ATI.

Cel de-al treilea pacient - Viorel Iacob, de 38 ani - acesta a fost operat şi se află internat în ATI - postoperator. Este stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale, dar necesită în continuare măsurile specifice de ATI.

Cei trei pacienţi au venit la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca în urma accidentului colectiv de muncă pe data de 2 noiembrie prin transfer de la Spitalul Judeţean Buzău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioan Lascăr (Spitalul Floreasca): Starea răniţilor de la Colectiv - caracterizată de o evoluţie liniară Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat miercuri că starea răniţilor de la clubul Colectiv internaţi în unitatea medicală este caracterizată "aproximativ" de o evoluţie liniară, fără modificări spectaculoase.
Voiculescu: La Spitalul Floreasca sunt probleme majore de comunicare La Spitalul de Urgenţă Floreasca există probleme majore de comunicare, a apreciat miercuri seara ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în urma unei discuţii cu reprezentanţii medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al unităţii medicale respective.
Numărul medicilor demisionari de la Spitalul Floreasca a crescut la 22; asistenţii îşi scriu şi ei demisia Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca a crescut la 22, iar asistenţii îşi scriu, la rândul lor, demisiile, a anunţat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.
Buzău: Fotograful Cătălin Ilniţchi, rănit în incendiul de la Colectiv, se află în afara pericolului, susţine mama lui Fotograful Cătălin Ilniţchi, în vârstă de 30 de ani, din Buzău, rănit grav în incendiul din clubul Colectiv se află în prezent 'în afara pericolului', susţine mama acestuia, Tamara Adina Neagu.
Spitalul Floreasca: Niciun pacient nu va fi externat duminică, leziunile răniţilor în Muntenegru sunt reevaluate zilnic Niciun pacient rănit în accidentul rutier din Muntenegru nu va fi externat în cursul zilei de duminică de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, a anunţat un oficial al instituţiei medicale.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.