Cele mai citite
 


Medicii de la Spitalul Judeţean Slatina se cred nevinovaţi în "cazul morţii noului domn Lăzărescu"
sâmbătă, 24 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Medicii de la Spitalul Judeţean Slatina care, joi după amiaza, l-au văzut pe pacientul Mihai Constantinescu se consideră nevinovaţi şi cred că "aşa i-a fost scris să moară" pacientului decedat pe holurile spitalului. (Sursa: Agerpres)

Vineri noaptea, o comisie de anchetă de la Ministerul Sănătăţii, avându-i în frunte pe de ministrul Ionuţ Bazac şi pe secretarul de stat Raed Arafat, a început să audieze tot personalul medical care a intrat în contact cu pacientul Mihai Constantinescu, decedat după ce a fost plimbat patru ore pe la mai multe secţii ale spitalului, fără a primi vreo îngrijire medicală.

Medicul de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, Cornel Fulga, cel care l-a consultat primul pe pacient, a declarat că nu se simte vinovat de moartea lui. "Nu mă simt vinovat în acest caz. Pacientul a fost adus la ora 13:30 cu ambulanţa, din Drăgăneşti. Putea fi văzut de un medic de familie la Drăgăneşti, apoi chiar la Ambulanţa din Drăgăneşti, tot de un medic. La noi, când a venit, nu primise nicio medicaţie, spunea tot timpul că nu îl doare nimic, n-am găsit niciun semn de afecţiune acută, avea tensiune bună. Am luat legătura cu cei de la Boli Cronice. Pacientul poate să fi avut o boală internă, nu e exclus nimic, poate TBC, şi din cauza condiţiilor de trai să se fi agravat boala. A fost ţinut destul timp în observator. Putea să moară şi când a venit, şi la o zi după, aşa i-a fost lui scris. Nu mă consider vinovat cu nimic pentru că nu aveam ce face. Eu doar puteam să îl ajut trimiţându-l la o secţie să primească îngrijire câteva zile să se mai întremeze".
Acelaşi medic susţine că şi avertismentul pe care l-a primit în martie a fost nedrept. "Am mai fost odată sancţionat pe nedrept, când un copil a venit cu arsuri şi m-au acuzat pe mine că nu l-am internat. Dar copilul a fost internat şi familia a venit şi l-a luat acasă, apoi dacă au văzut presa, s-au răzgândit şi l-au adus înapoi".
Tot nevinovat se consideră şi medicul de la Secţia Boli Interne, Doru Pârvu, care l-a consultat pe pacient, dar nu l-a internat, considerând că acest lucru trebuie făcut la boli cronice. "La mine a ajuns la 15:25 şi spunea mereu că e nemâncat de patru zile. I-am prescris medicamente pentru subnutriţie şi l-am îndrumat la boli cronice. Nu ştiu dacă a fost plimbat nejustificat. Afecţiunea sa nu era una acută. Nu cred că era o urgenţă. Nu putea muri aşa repede de subnutriţie. Nu am de ce să primesc sancţiune, pentru că nu sunt vinovat de nimic. Iar ancheta în cazul medicilor nu o face decât Colegiul Medicilor", a spus Pârvu.
Ana Corboş, medic de la Boli Cronice, a spus doar că "presa nu ştie că noi ne consumăm pentru fiecare pacient, pentru noi contează toţi la fel".
Asistenta de pe ambulanţă, Mihaela Ioniţă, cea care l-a adus pe pacient de la Drăgăneşti, a declarat că a făcut tot ce a fost posibil pentru a-l salva, dar, din păcate, nu a reuşit să îl ajute cum ar fi dorit ."I-am acordat asistenţă pe ambulanţă, ceea ce ţinea de competenţa mea. L-am monitorizat, a venit cu puls, tensiune, saturaţie, oxigen, linie venoasă. Tensiunea lui era 12 cu 8, pulsul 86, saturaţia 96. Aparent nimic grav. Probabil, ceva intern. El spunea 'mor, mor'. Nu ne-a spus decât că are nişte rude prin Vâlcea".
"Au sunat vecinii la ambulanţă pentru că locuia singur. Eu n-aş fi zis nimic la presă dacă îmi ştampilau foaia şi îl internau undeva, dar, dacă nu l-au internat, nu puteam să îl las în stradă, pentru că dacă murea în stradă era vina mea, de aceea am tot încercat să îl interneze undeva sau să îl las în grija personalului medical. Când am plecat, l-am lăsat în sala de urgenţe minore, pe un scaun, unde a şi murit la vreo 30 de minute după ce am plecat eu", a spus Mihaela Ioniţă.
Joi seara, un pacient a murit pe holurile Spitalului Judeţean Slatina, după ce, timp de patru ore, a fost plimbat de mai multe ori la secţiile UPU, Interne, Boli Cronice, din nou la UPU, iarăşi la Boli Cronice şi, în final, la UPU, unde a şi murit. AGERPRES/(Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.