Cele mai citite
 


Botoşani: Primele şase cazuri de gripă nouă, confirmate
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primele şase cazuri de îmbolnăvire cu gripă nouă au fost confirmate, miercuri seară, la Botoşani. Potrivit directorului adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Gheorghe Apetroaie, este vorba de trei adulţi şi trei elevi - doi de 14 ani şi unul de 18 - pentru care Institutul 'Cantacuzino' a confirmat existenţa tulpinii virusului AH1N1.
'În cursul acestei seri (miercuri seară - n.r.), am primit confirmare pentru şase din cele 20 de probe trimise. Patru dintre persoane sunt spitalizate, iar două sunt la domiciliu. Deocamdată informaţiile sunt proaspete, dar declanşăm anchete epidemiologice în toate cazurile pentru a stabili condiţiile în care a fost contactată boala', a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Apetroaie, care a anunţat că, în cazul claselor în care învaţă elevii, vor fi suspendate cursurile în vederea efectuării dezinfecţiei.

DSP Botoşani a înaintat Institutului 'Cantacuzino' probe prelevate de la alte 38 de persoane suspectate de îmbolnăvire cu gripă nouă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: O femeie însărcinată, printre bolnavii de gripă nouă O femeie însărcinată din satul Cucuretini, comuna Durneşti, din judeţul Botoşani a fost diagnosticată ca fiind bolnavă cu noua formă de gripă. Boala femeii a fost confirmată, joi, de Institutul Cantacuzino, ea aflându-se pe lista celor patru persoane care au contactat virusul AH1N1.
Botoşani: Autorităţiile sanitare cer suspendarea unui schimb de experienţă cu copii Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au cerut, joi, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) suspendarea şi reprogramarea unui schimb de experienţă internaţional care urma să aibă loc între 9 şi 13 noiembrie, la Botoşani.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: Îmbolnăviri cu gripă nouă la penitenciar Botoşani, 29 dec /Agerpres/ - Doi deţinuţi şi un gardian de la Penitenciarul Botoşani au contractat virusul AH1N1, iar alte zece sunt suspectate de îmbolnăvire cu noua formă de gripă, a anunţat, marţi, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: Încă 37 de noi cazuri de gripă nouă Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat, miecuri, existenţa a 37 noi cazuri de gripă nouă în judeţ.
Botoşani: Probele de AH1N1 nu pot ajunge la 'Cantacuzino' din cauza drumurilor blocate Botoşani, 18 dec /Agerpres/ - Probele prelevate de la persoanele suspectate că ar fi contactat noua formă de gripă nu pot fi transmise Institutului Cantacuzino din Bucureşti, din cauza blocajelor apărute pe drumul european E85, care leagă Moldova de sudul ţării.