Cele mai citite
 


România cumpără 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copii
joi, 5 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a decis, în şedinţa de miercuri, să achiziţioneze din străinătate în regim de urgenţă 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii între şase luni şi 15 ani, costul acestora ridicându-se la 2,250 milioane de euro.
Guvernul a luat această decizie deoarece cele cinci milioane de doze care se vor produce în 2009 în România sunt destinate persoanelor adulte, de peste 15 ani, a căror vaccinare va începe pe 26 noiembrie.

'Pentru copii, deşi vaccinul se poate produce şi în România, dar care va fi disponibil numai începând cu luna ianuarie, am decis să achiziţionăm 500.000 de doze, costul total pentru vaccinul destinat copiilor fiind de 2,250 milioane de euro, pentru a începe concomitent vaccinarea atât a persoanelor adulte, cât şi a copiilor, ca o dovadă de responsabilitate faţă de populaţia României şi pentru a preveni şi limita efectele gripei AH1N1', a explicat Emil Boc.

El a mai precizat că, din luna ianuarie, vaccinul pentru copii va fi produs la Institutul Cantacuzino, după ce va fi fost validat, potrivit procedurilor medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.