Cele mai citite
 


UPDATE Guvernul a decis dublarea numărului de doze de vaccin antigripal
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a decis, miercuri, dublarea numărului de doze de vaccin împotriva gripei noi produs la Institutul 'Cantacuzino', a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei Executivului.
''În baza deciziei CSAT de ieri (n.r.- marţi), am stabilit dublarea numărului de doze de vaccin antigripal de la 5 milioane la 10 milioane de doze'', a spus acesta.
Şeful Executivului a precizat că cele 10 milioane de doze vor costa 42 de milioane de lei, primele cinci milioane urmând să fie produse până la finalul acestui an, iar restul în 2010.
Boc a mai menţionat că vaccinarea populaţiei va începe de la 26 noiembrie, dozele produse în 2009 fiind destinate persoanelor peste 15 ani.
Totodată, premierul a mai anunţat că, până în acest moment, Institutul Cantacuzino a produs 1.300.000 de doze de vaccin, care au fost înfiolate şi se aşteaptă rezultatele testelor clinice pe oameni pentru a obţine aprobarea pentru administrare.
''Până la sfârşitul anului 2009 vor fi achiziţionate aproximativ 4,2 milioane de măşti de protecţie şi 25.000 de litri de substanţe dezinfectante prin Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, care vor fi distribuite în mod special în unităţile de învăţământ, dar nu numai'', a mai anunţat Boc.
El şi-a exprimat speranţa că prin aceste măsuri situaţia va fi ţinută sub control.
Premierul a mai spus că de la debutul gripei noi pe teritoriul ţării noastre s-au înregistrat 707 cazuri de îmbolnăvire, fără a exista niciun deces ca urmare a gripei A/H1N1.
Potrivit acestuia, din cele 707 cazuri, mai sunt, la ora aceasta, 209 în tratament.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ioana Muntean: 250 000 de doze de vaccin antigripal, trimise în zonele cu focar Aproximativ 250 000 de doze de vaccin împotriva gripei cu virus A/H1N1 vor fi trimise, joi, de Institutul Cantacuzino, către zonele cu focar, urmând a se începe vaccinarea persoanelor expuse riscului îmbolnăvirii, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Nicolăescu: Lotul de vaccin antigripal produs la Cantacuzino va pleca spre ţară în două tranşe, în decembrie şi ianuarie Prima tranşă de doze de vaccin antigripal produsă la Institutul Cantacuzino va pleca în ţară în jurul datei de 16 decembrie, iar cea de-a doua tranşă în jur de 6 ianuarie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.