Cele mai citite
 


Boc: Prin decizia CCR, şansele României de a primi tranşa de împrumut extern cresc
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Şansele de a primi a treia tranşă din împrumutul extern cresc prin decizia Curţii Constituţionale a României, potrivit căreia legile salarizării unitare şi a reorganizării instituţiilor publice sunt constituţionale, dar ţara noastră este condiţionată şi de adoptarea de către Parlament a Legii pensiilor şi a Legilor privind responsabilitatea ministerială şi bugetul de stat, a afirmat, miercuri, premierul în exerciţiu, Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.
'Executivul salută decizia Curţii Constituţionale şi, evident, astăzi mai sunt îndeplinite, prin decizia CCR, două din angajamentele pe care România le are cu FMI şi cu Comisia Europeană, două angajamente importante, la care Guvernul a lucrat toată vară şi astăzi îşi culege roadele muncii pe care a desfăşurat-o. Este vorba de Legea care vizează restructurarea agenţiilor guvernamentale, înjumătăţirea numărului acestora, dar şi neimpozitarea profitului reinvestit, o măsură inclusă tot în pachetul de legi care viza restructurarea agenţiilor guvernamentale', a arătat Emil Boc.
În al doilea rând, a spus el, Legea salarizării unitare, un alt act normativ stipulat în angajamentele internaţionale ale României, va putea prinde contur după publicarea în Monitorul Oficial şi promulgarea de către preşedintele Traian Băsescu.
'Practic, prin decizia de astăzi cresc şansele României de a putea primi resursele financiare pe care le are în acord, dar este condiţionată în continuare de ceea ce Parlamentul va face, şi anume adoptarea Legii pensiilor şi a Legilor privind responsabilitatea ministerială şi bugetul de stat', a concluzionat Emil Boc.
Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că Legea salarizării unice şi Legea reorganizării instituţiilor publice, asumate de Executiv în şedinţă comună a celor două Camere, sunt constituţionale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.
Traian Băsescu: România nu mai trage ultima tranşă de la FMI România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană, necesară acoperirii deficitului bugetului de stat, a declarat, duminică seară, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.
UPDATE Băsescu: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, făcând apel la cei responsabili să se aplece asupra proiectului pe care l-a pus în dezbatere cu Emil Boc.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".