Cele mai citite
 


Gripa a ucis 86 de persoane în Ucraina
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa şi dificultăţile respiratorii acute au omorât 86 de persoane în Ucraina, cinci dintre ele fiind victimele virusului A(H1N1), relevă un nou bilanţ oficial anunţat miercuri de Ministerul Sănătăţii ucrainean şi citat de AFP.
Cele cinci cazuri mortale au fost înregistrate dintre cele 17 contaminări cu gripă nouă confirmate în toată ţara în luna octombrie, a precizat ziariştilor Liudmila Mukharska, responsabilă în Ministerul Sănătăţii. Ea a dezminţit zvonurile potrivit cărora în Ucraina ar fi apărut pesta pulmonară. 'În Ucraina bântuie virusul A(H1N1) şi alte tipuri de virus şi infecţii respiratorii', a adăugat L. Mukharska, confirmând că unele victime au decedat din cauza unei 'pneumonii hemoragice', proprie virusului A(H1N1), care 'loveşte foarte rapid ţesutul pulmonar'.

'Experţii OMS ne-au informat că situaţia observată la nou este absolut identică celei din toate celelalte ţări afectate de A(H1N1)', a mai spus ea. De fapt, misiunea OMS sosită în Ucraina estimase marţi că cea mai mare parte a cazurilor de gripă înregistrate în Ucraina pot fi atrbuite virusului pandemic A(H1N1).

În total, peste 478.000 de cazuri de gripă şi maladii resăpiratorii au fost înregistrate în Ucraina de la începutul epidemiei la jumătatea lunii octombrie, dintre care peste 148.000 în ultimele 24 de ore, precizează ministerul în comunicatul prezentat pe site-ul său oficial. Peste 24.000 de persoane au fost spitalizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă provoacă reacţii diferite în lume - de la panică la indiferenţă Numărul victimelor gripei pandemice A/H1N1/ a trecut de 5.712 de decese, cu 700 de morţi suplimentare /+14%/ într-o singură săptămână, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, citat de agenţiile internaţionale de presă, dar evoluţia epidemiei este receptată diferit...
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.
Gripă: 109 de decese în Ucraina, dintre care 14 ca urmare a contactării virusului H1N1 (bilanţ nou) O sută nouă de persoane au decedat în Ucraina ca urmare a gripei şi a infecţiilor respiratorii acute, potrivit un nou bilanţ dat publicităţii vineri de către Ministerul Sănătăţii de la Kiev, în timp ce mii de ucraineni riscă să se infecteze cu virusul H1N1, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii...
71 de persoane decedate din cauza gripei în Ucraina /OMS/ 71 de persoane au decedat în Ucraina din cauza gripei şi a unor dificultăţi respiratorii acute, au anunţat - marţi - autorităţile ucrainene, bilanţ pe care o misiune a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aflată la faţa locului îl atribuie parţial virusului pandemic A(H1N1), potrivit AFP.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
Gripa nouă, o 'urgie' în beneficiul companiilor farmaceutice (experţi ruşi) În realitate, nu există niciun fel de pandemie de aşa-numită gripă porcină sau nouă, iar întreaga isterie legată de virusul A H1N1 nu este decât o modalitate de îmbogăţire în particular a companiilor farmaceutice, au declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Moscova, reprezentanţi ai Asociaţiei de...