Cele mai citite
 


O pisică din statul american Iowa contaminată cu AH1N1
vineri, 6 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O pisică din statul american Iowa /centru/ a fost contaminată cu gripa AH1N1, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de un responsabil al departamentului de sănătate publică, informează AFP.
Este vorba de o pisică domestică, de 13 ani, care a fost îngrijită de un veterinar de la centrul de medicină al universităţii de stat. 'Doi dintre cei trei membri ai familiei proprietarului pisicii au avut simptome ale gripei înainte ca pisica să se îmbolnăvească', a afirmat veterinarul Ann Garvey, precizând că animalul precum şi membrii familiei s-au vindecat.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din SUA, persoanele contaminate cu gripa AH1N1 pot transmite virusul H1N1 atât oamenilor cât şi unor animale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Încă două cazuri de gripă AH1N1 în perioada 1-7 februarie Două cazuri de gripă din tip AH1N1 s-au înregistrat în perioada 1-7 februarie la nivelul judeţului Dâmboviţa, iar pentru alţi patru pacienţi cu simptome se aşteaptă rezultatul analizelor, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, remis marţi AGERPRES.
Aproape 200 de morţi de gripa AH1N1 în Mexic la început de an 2012 O sută nouăzeci şi una de persoane au murit în Mexic de la începutul acestui an din cauza gripei AH1N1, reprezentând o creştere de 15 % într-o săptămână a numărului de decese, a informat vineri într-un comunicat Secretariatul Ministerului Sănătăţii, citat sâmbătă de EFE.
Plan şocant în SUA pentru o pandemie AH1N1: bătrânii şi cei cu dizabilităţi nu vor primi îngrijire Preşedintele Barack Obama a decretat deja de sâmbătă, 24 octombrie, urgenţa sanitară la nivel naţional, gripa AH1N1 afectând deja 46 de state, cu milioane de pacienţi contaminaţi, 20.000 de spitalizaţi şi mii de morţi. Aprovizionările cu vaccin se află încă în urma cererii. În acest context, ziarul The...
Trupele afgane şi internaţionale din Afganistan se confruntă cu gripa AH1N1 Sute de militari afgani, precum şi din cadrul forţei internaţionale din Afganistan, se confruntă cu problema contaminării cu virusul H1N1, pe lângă cea a combaterii insurgenţilor, informează luni Associated Press.
Dâmboviţa: Anchetă la Spitalul Judeţean Târgovişte după ce un tânăr a murit de gripă AH1N1 Conducerea Spitalului Judeţean Târgovişte a dispus o anchetă internă, după ce un tânăr de 27 de ani a murit din cauza gripei AH1N1, cunoscută popular sub denumirea de gripă porcină.
Gripa porcină a ucis până la 17.000 de americani Washington, 12 feb /Agerpres/ - Gripa AH1N1 a ucis până la această oră până la 17.000 de americani, inclusiv 1.800 de copii, au anunţat vineri Centrele federale pentru controlul bolilor şi prevenţie /CDC/, citate de Reuters.